Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya tider kräver ny styrelse i SAIK

Sandvikens AIK spolar isen för en ny, spännande tid. Inför måndagens årsmöte står det klart att samtliga tio namn i styrelsen ställer sina platser till förfogande. – Det är det mest rättvisa, säger nuvarande ordföranden Ingrid Amrén.

Annons

På måndag formas SAIK:s nya styrelse. Om valberedningens förslag går igenom kommer det att bli en hel del nya ansikten.

I dag består SAIK:s styrelse av tio personer. Samtliga ställer sina platser till förfogande. Det främsta skälet, eller det enda enligt Ingrid Amrén, är nya Göransson Arena.

– Det är inte svårare än så. Nya tankesätt kommer att krävas och då har vi gemensamt kommit fram till att det här är bästa lösningen.

– Vi har jobbat med förändringar inom SAIK under många år, vad gäller ekonomi och arbetsformer med mera. SAIK har gått från en liten till en stor omsättning under de senaste 15 åren. Det är ett litet företag det handlar om nu. Vi tar små steg hela tiden och nu är det dags för en ny styrelse att gå in i en ny tid, säger Ingrid Amrén.

Att det skulle finnas några slitningar inom styrelsen, dementerar hon.

– Det är klart att det har funnits meningsskiljaktigheter, men det finns i alla förhållanden och sammanhang. Att alla i styrelsen ställer sina platser till förfogande har inte med något annat att göra än att vi är på väg in i en ny tid med en ny arena. Det är sanningen.

Hon poängterar att SAIK inte enbart ska förknippas med bandy.

– SAIK står för så mycket mer. Det är en stor verksamhet och det pågår ständigt diskussioner. Vi har bland annat en ungdomskonsulent som är ute i skolor och pratar om etik och moral. Den sociala biten är minst lika viktig, säger Amrén.

I början på juni berättade Sporten att Ingrid Amrén slutar som ordförande i SAIK. Det har varit tre tuffa år.

– Det har tagit oerhört mycket kraft. Som ordförande måste man kunna arbeta under lugna förhållanden. På ett sätt känns det lite tragiskt att sluta, det hade varit kul att få vara med och inviga den nya arenan. Men ibland hamnar man i vägskäl i livet där man måste prioritera, säger Amrén som framöver kommer att lägga all energi på sitt vd-jobb på IT-företaget OpenCare.

– Jag hoppas att den nya styrelsen kan lyfta SAIK ytterligare ett snäpp, och att man lyckas leva upp till de nya stadgarna. Det gäller att alla aktörer drar åt samma håll.

Amrén och sekreteraren Lotta Parling är de enda som inte vill vara kvar i styrelsen. Övriga åtta kan komma att väljas om på nytt på årsmötet.

– Jag skulle tippa att det blir några färre.

– Du får komma på årsmötet och höra rapporterna om ekonomin.

Sporten har förgäves sökt Håkan Stadin, Thomas Larsson, Åsa Kerstell och Arne Anderstedt för en kommentar.

Annons