Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nystartad stiftelse bakom Noppa-stipendiet

/

Minnet efter Karl-Göran "Noppa" Eriksson lever vidare på många sätt.
Stiftelsen Noppa Erikssons minne har tagit initiativet till ett stipendium som kommer att delas ut en gång om året.

Annons

Det var snart efter den kände idrottsprofilens tragiska bortgång i januari som flera av hans närmaste vänner inom idrottsrörelsen samlades för att försöka göra någonting tillsammans.

– Vi var fem-sex stycken som satte oss ner helt förutsättningslöst och kom fram med den här idénn om ett stipendium i Kalles namn och anda, berättar Per-Johan Johansson som är en av initiativtagarna.

Nu har jobbet startat med insamling av pengar och bland annat har en facebookgrupp sjösatts. På ett dygn är det nästan 900 som anslutit sig till gruppen. Det visar hur omtyckt och viktig Noppa var för massor av människor.

– Han var ju verksam genom fyra generationer från -60-talisterna upp till 90-talisterna i sin gärning i många olika klubbar. Det finns massor av idéer för att samla in pengar och vi får se vad som händer framöver, berättar Per-Johan.

Stipendiet ska delas ut årligen.

– Tanken är att det ska ske i tiden runt Kalles födelsedag den 25 september. Då är både fotbolls- och hockeysäsongen i gång.

Sedan får framtiden visa hur stort det kommer att bli.

– Det vet vi ju inte. Kanske står vi på någon lokal idrottsplats med 500 kronor eller så är vi på Friends Arena och delar ut 100 000 kronor. Vi är beredda på allt, säger Per-Johan.

Noppa har Gävle GIK som moderklubb men stipendiet är inte föreningsbundet utan helt gränslöst.

Så här skrev Stisse Åberg efter Karl-Göran "Noppa" Erikssons bortgång.

Mer läsning

Annons