Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt SM-guld till Fallskärm Gefle

Annons

Team Entangled, Fallskärm Gefle, vann i förra veckanSM i Canopy Formation CF-2 sekvens, Lars Eriksson till vänster är på väg in och docka på Jonas Nilsson.

SMi frifallsgrenarna och Canopy Formation avgjordes i Västerås torsdag-fredag.Formation Skydiving FS-4-supertalangen Emil Einarsson från Valbo tog sitt 5:eguld med sitt lag Gryttjom Volo. Fallskärm Gefles duktiga ”lakans-artister” iTeam Entangled tog även de hem en förväntad guldmedalj i Canopy Formation CF-2sekvens.

Emil Einarsson, som tävlar för ett lag i Stockholms Fallskärmsklubb, gjorde detigen…. vann ett SM-guld i FS-4, dvs. frifallsformationer för 4-mannalag. Nu för5:e gången i rad. Laget ledde från första hoppet hela vägen till 10:e, som ärfinalomgången. Man hade 18,1 poäng i snitt per hopp. Riktigt bra! MartinBäcklin, också (f.d.) Valbobo, tog silver i denna disciplin, och hade 16,5poäng i snitt. Arbetstiden för varje hopp är bara 35 sekunder, så poängen ärmycket imponerande.

TeamEntangled, Fallskärm Gefles duktiga lag i Canopy Formation, vann i CF-2sekvens. Trots att man inte var riktigt nöjda, så satte man över 20,1 poäng isnitt på de åtta hoppen. Man var ganska långt före tvåan, 3G, från FK Dala,totalt 25 poäng.

ITeam Entangled ingår Lars Eriksson, Jonas Nilsson och videofotografen HenrikNorin.

-Vi är inte så där jättenöjda med vår insats, säger Lars Eriksson. Vi hadehoppats på bättre resultat med våra nya 5-celliga skärmar. Vi har svårt att fåtill träningstillfällena nu när Jonas bor i Spanien. Vi ska dock hitta någratillfällen att träna på inför VM, som går i Chicago i mitten av september,fortsätter han.”

Team Entangled, Fallskärm Gefle, tog guld på SM iCanopy Formation CF-2 sekvens, fr v Lars Eriksson, Henrik Norin och Jonas Nilsson.

Lars Eriksson var också en av de som blev utvalda för dopingtester av Riksidrottsförbundet.För första gången på många år så genomfördes tester inom fallskärmshoppningen.RF har nu hunnit igenom en massa olika idrotter och nu har man nått tillflygsporterna också.

-Jo, det var ju lite intressant att få lämna dopingprov för första gången, sägerLars Eriksson. Vet inte att jag skall ha tillfört några konstiga substansereller droger, så jag är inte orolig. Jag ser fram emot ett negativt provbesked,avslutar han positivt.

Iden ständiga kampen om att vara Valbos bäste frifallshoppare så tog EmilEinarsson från Bäck sin andra vinst för året. Han var med och vann även FS-4Indoor (i vindtunnel) i februari, så det är nu stört omöjligt för MartinBäcklin från Östanbäck att komma ikapp i år. Guld-Emil har dock ett säkert tipstill silver-Martin:

- Den som tränar mestbrukar ha mest tur!

Mer läsning

Annons