Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt VM-silver till Noreen och Johansson

/

Tredje VM-silvret på fyra år – det blev en ny finalförlust för Gävleparet Per Noreen och Camilla Johansson.
Men det skulle ändå firas i den ryska curlingnatten.
– Det känns som att vi vunnit ett silver, inte att vi förlorat ett guld, säger Per Noreen.

Annons

Turkiet 2012, Skottland 2014 och nu – ryska Sotji. Tre mästerskap, och tre VM-finaler. Tillsammans har Per Noreen och Camilla Johansson nått stora framgångar i spelformen mixed. Skillnaden mot en vanlig curlingmatch är att man bara använder sex stenar i stället för åtta och att spelarna får sopa sina egna stenar som man skickar iväg.

Den här gången hade man stora problem att ta sig vidare från gruppspelet, och tvingades till särspel mot Finland, som duon dock lyckades vinna med 7–6. Sedan en hyfsat enkel resa mot Estland i kvartsfinalen innan Gävleparet ställdes mot Kanada i semifinal.

– De hade ett riktigt bra lag, men när vi tog den matchen i sista stenen kändes det verkligen som att vi vann silvret. Med tanke på att vi var nära att missa slutspelet känns det ändå som en seger totalt sett, trots att vi förlorade finalen.

Ja, väl i final var det ungerska paret Dorottya Palancsa och Zsolt Kiss hela tiden lite steget före och Per Noreen behövde ta en tvåa i sista omgången för att tvinga fram skiljeomgång. Det blev bara en etta, och knapp förlust med 5–6.

Hur stort är mixed i curlingvärlden?

– Det blir större och större. Det var 30 lag med nu och det blir en ny OS-gren 2018 och då växer statusen ytterligare.

Och där vill ni vara med?

– Självklart siktar vi på det. Vi har ju ändå varit i VM-final tre gånger på de fyra senaste åren så vi är ju bevisligen ganska bra på det här.

Lite OS-känsla har de fått känna på i Sotji där VM har spelats på OS-banorna från i fjol.

Mer läsning

Annons