Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson VM-femma i USA

Målet var att skrälla i VM-storslalomen.
Men åkningen höll inte hela vägen.
– Det var en bit upp, så nära var jag inte riktigt, sade Matts Olsson efter femteplatsen i Beaver Creek.

Annons

När Matts Olsson bytte skidmärke inför säsongen var det till en betydligt mer profilerad fabrikant, med stjärnor som Lindsey Vonn, Aksel Lund Svindal och Bode Miller.

Men värmlänningen har fått leta länge efter de rätta inställningarna på de nya skidorna, väl medveten om att han inte har så många andra att skylla på. Först den senaste tiden har han fått det att stämma bättre – ett bra kvitto på det kom i första åket i VM-backen i Beaver Creek.

Sexa efter första

Matts Olsson körde in som sexa, bara 48 hundradelar från ledande österrikaren Marcel Hirscher.

Men roligare än så blev det inte.

26-åringen fick visserligen till ett lika bra andraåk och körde in på förstaplats. Men från målfållan fick han sedan omgående se Ted Ligety, USA; peta ner honom till andra plats, Alexis Pinturault, Frankrike, såg till att det blev ytterligare ett steg innan Felix Neureuther, Tyskland, tryckte bort svensken från medaljerna.

Till slut blev det Ligety som vann före Marcel Hirscher, Österrike och Pinturault. Olsson slutade på femteplats.

– Klart jag är nöjd med en femteplats men det kändes som att jag kunde åka bättre, sade han till SVT och berättade vad han borde ha gjort bättre.

– Tror det handlade lite om att hitta spåren, gå för fullt och sätta svängarna som man vill.

Lindh åkte ur

Calle Lindh, som var först ut i andra åket, hade problem tidigt och åkte till slut ur vid banans sista brant innan mållinjen. André Myhrer försvann redan i första åket då han blev en i raden åkare som föll offer för en ovanligt snårig högersväng, precis efter en kant. Trots att många andra haft problem lyckades svensken inte hålla skidorna i backen, utan trycktes ut för långt och körde ur.

Matts Olsson jublade efter sitt andraåk men fick sedan nöja sig med en femteplats.

a000

PONTUS LUNDAHL / TT

Mer läsning

Annons