Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens O-ringen: "Har lärt mig att ladda"

/

Annons

Dagens orienterare

Alla som vet något om orientering i Gästrikland vet vem Jocke Ingelsson är. 52-åringen har vunnit den totala VC, ett antal SM guld och många andra storsegrar. Han började orientera redan som 12 åring och det var som 14 åring han fick känslan av att det kunde bli något stort.

– Jag vann en större tävling i Dalarna på hösten som 14-åring och det var väl då det stora intresset väcktes kanske.

Bästa O-ringen minnet har han från 1985 i Falun. Då tog han hem totalsegern i H21 mot hela den yppersta eliten vunnit båda de inledande etapperna i H50 och kanske går han mot ytterligare en totalseger.

– Det har gått bra i år men jag har också lärt mig att ladda.

Idag har han lagt av säger han men ändå är han med i toppen i sin klass varje år. Med ett lite annat upplägg kommer han i bra form i rätt tid.

– Jag tränar lite mindre på hösten och kör rätt hårt på våren och sommaren, Förr var det längre pass nu blir det kortare och fler, säger han och berättar att det blir tio timmar i veckan varav 3-4 pass blir i skogen.

Det är lite speciellt just i Borås också för Jocke. Det var på precis samma karta hör i Borås som han vann Ultalånga SM 1991.

Hemma i Sandviken är han instruktör för OL-gymnasiet sedan 2006 och där har han stor delaktighet i fostrandet av nya unga talanger.

Dagens prestation #1

Anders Hansson, Storviks IF vann H50 motion med nästan 1.5 minuter. Han leder totalt efter två etapper med drygt fem minuter och kommer att bli svår att rå på i totalen.

Dagens prestation #2

Gävle OK:s Ebba Ottosson slutade åtta i D11 bland 130 löpare. Hon är även åtta totalt efter två etapper och vi följer med spänning hennes fortsättning.

Dagens hiss

Per Forsberg. Han debuterade som speaker i O-ringen 1994. Sedan dess har han kommenterat varenda O-ringen. Har en otrolig känsla och är ett proffs ändå ut i fingertopparna.

Dagens diss

Kycklingburgaren. Njae, det var ingen hit. Seg och alldeles för stor i förhållande till brödet. Tumme ner.

Dagens citat

"Zzzzzzzzzzzz"

Killen på en av bussarna till etapp två. Verkade som att han inte sov särskilt bra. Underhöll en hel buss med sitt snarkande.

Dagens chock

Under dag ett var det den enorma kön till wokståndet, dag två chockades jag av den monsterlånga kön till bussarna som tar deltagarna till etapperna. Alla hade tydligen bestämt sig att åka samtidigt. Men alla verkade ha kommit fram. Tur det.

Mer läsning

Annons