Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens O-ringen: "Lyrisk över arrangemanget"

/

Annons

Dagens orienterare

För de minsta finns miniknat med glada och ledsna "gubbar" som hjälper till att springa rätt i skogen. Nästa steg är U1 och därefter U2. Till dessa banor får man skuggas av någon så att man inte känner sig ensam i skogen eller så att man kan få lite hjälp om man behöver.

Linus Åbom, Gävle OK, är åtta år och han springer U2 på O-ringen i Borås. Han började förra året och tycker om att orientera.

– Det är kul och roligast är att läsa karta, säger han.

Hela familjen orienterar och Linus är, precis som sin äldre syster Sara, snabb i skogen. På de tre första etapperna har han skuggats på sin U2-bana, men nu vill han börja springa själv.

– Kanske på sista etappen, säger han.

Att Linus kan springa fort visar han när han stämplar på slutkontrollen och spurtar mot målet. Då går det undan för då är inte pappa med – han kliver åt sidan och låter Linus springa själv till mål. Nästa år blir det troligtvis H10 för honom.

När han var i Högbo och sprang Trimtex cup tidigare i våras vann han U2.

Dagens prestation #1

Hela fem etappsegrare är stort för lilla Gästrikland. Jocke Ingelsson, OK Hammaren, tog sin tredje raka. De andra vinnarna var: Maria Nordström, Gävle OK, D21E 2, Anders Hansson, Storviks IF, H50M, Margareta Hansson, Storviks IF, D90, och så fick äntligen Albin Björk, OK Hammaren, en välförtjänt fullträff i H12K efter två andraplatser. Han har häng på ledaren inför de två avslutande etapperna.

Dagens prestation #2

Jakob Sjöberg, Gävle OK, tog en mycket fin sjätteplats i tuffa H14. Äntligen fick han visa hur duktig han är. Lita på att Jakob klättrar de två sista dagarna.

Dagens hiss

Som bevakare av sitt första O-ringen är man nära nog lyrisk över arrangemanget. Logistiken, alla hjälpsamma människor, de outtröttliga utövarna. Världsklass.

Dagens diss

Det har varit några gråa dagar, alltså. Orienterarna förtjänar bättre när det arrangeras en sådan folkfest. Men är det något sommarvädret 2015 struntar i så är det väl det.

Dagens citat

"Springer man en femdagars och får spindelväv i ansiktet, då har man kommit fel". Tydligen ett uttryck myntat av Njurunda-orienterare. I den här folkmassan blir det ingen spindelväv, det kan jag säga.

Dagens glädjespridare

Johan Lindén från Selånger SOK ersatte solen när den svek. Den mest sociala 10-åring jag någonsin träffat. Han ÄLSKAR O-ringen.

Mer läsning

Annons