Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens O-ringen: Unga Agnes kom ensam till Borås

/

Annons

Dagens orienterare

Ockelbotjejen Agnes Malmgren är 13 år. Hon bara skulle till O-ringen i Borås trots att familjen inte kunde åka ner.

– Jag åkte själv och har bott i tält med klubbkompisen Johanna, säger hon.

Det var bara för mamma och pappa att låta henne åka för viljan att orientera är så stark.

– Det har varit jättekul. Jag är mest nöjd med första andra och sista etappen. På den andra var jag tolva i D13, berättar hon.

På den sista etappen ramlade hon i en ravin och skapade sig och blev lerig.

– Ja, men det gick bra och det är sådant som händer i orientering, tycker Agnes.

Orienterat har hon gjort i tre år och det här var hennes första femdagars.

– Det här ångrar jag absolut inte och det blir garanterat fler gånger. Så kul att vara med klubben och sedan gör man så mycket skoj på kvällarna.

Som så många andra klubbar har Ockelbo OK haft interna tävlingar och den ena handlar om att spurta snabbast från sista kontrollen till mål.

– Där gick jag till final mot gubbarna men det var kö till målstämplingen så jag tappade några sekunder där säger hon och längtar redan till Sälen nästa år.

Dagens prestation #1

Jocke Ingelsson, OK Hammaren har vunnit alla fem etapperna i H50. Klassen är absolut inte lätt då det finns många bra löpare med och på det sätt han genomför veckan är imponerande. Stort grattis, Jocke!

Dagens prestation #2

Gästrikeorienterarna är ett föredöme för sporten. Ett par totalsegrar, ett gäng etappsegrar, ett fint pris för ungdomssatsningen och till det en herrans massa orienterare som tävlar och motionerar. Inte undra på att orienteringen får fler utövare i distriktet.

Dagens hiss

Sympatiske William Lind, Malungs OK Skogsmårdarna, som tog hem totalsegern i herrarnas elitklass. Hiss också till "orienteringsfamiljen". Jag har inte träffat en enda otrevlig människa på hela veckan.

Dagens diss

Det får ju helt enkelt bli att O-ringen är över. Efter en fantastisk folkfest dräneras Borås på tusentals orienterare och återgår till vardagen.

Dagens citat

"Inte ens om jag skulle få en biljett till fotbolls-VM om det gick samtidigt". Per-Erik "Peken" Rönnestrand, tidigare förbundskapten för längdskidlandslaget, har gjort 41 raka O-ringen. Nästan inget kan få honom att stå över.

Dagens glädjevrål

Efter fem tuffa etapper under veckan gick en utländsk orienterare i mål och fullständigt skrek ut sin lycka. Han gick ner på knä, gjorde korstecknet över bröstet och riktade sedan händerna mot himlen. Ett vackert ögonblick.

Mer läsning

Annons