Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för natt- och långa DM

Annons

Ett bra hösttecken är när orienterarnas DM-tävlingar avgörs.

Fredag kväll är det dags för natt-DM med Valbo AIF som arrangör och på söndag ett samarrangemang med Hälsingland där Forsa OK står som värd.

I skogarna norr om Rörberg blir det ljust i skogen sent på fredag kväll. Drygt 100 löpare kommer till start. Damklassen blir en uppgörelse mellan Gävle OK och Storviks IF.

Favorit på förhand är junioren Johanna Börjesson Eriksson, Storvik, som gått riktigt bra på slutet. Herrklassen är betydligt jämnare men vi väljer att ge tipset till Erik Boman, Gävle OK och Björn Ljunggren, OK Hammaren. Normalt ska Boman fixa det men Ljunggren är i ett grymt slag för tillfället och var inte alls långt efter Fredrik Ingelsson i lördags.

Utmanare saknas inte heller då bland annat Jocke Ingelsson, Filip Ivarsson och Lasse Jansson kommer till start.

Söndagen långa DM går i en härlig hälsingeskog norr om Forsa. Här får Johanna åter bära favoritskapet och hon utmanas av syrran Jennie och sedan ska det bli intressant att se Erika Blixt, OK Hammaren, över lång distans.

Erik Boman, Björn Ljunggren, Jocke Ingelsson och Lasse ”Jabba” Jansson gör troligen upp i H21. För Hälsingland kommer Fredrik Ingelsson till start och det är kul med sammanslagningar av den här typen då klasserna blir större och en tävling i tävlingen.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons