Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DM-sprint där rutin möter löften

Hofors står som arrangör för sprint-DM i orientering på torsdagskvällen. I tävlingen finns inte några juniorklasser, utan därför samlas nu juniorerna tillsammans med de äldre rutinerade och här är flera intressanta dueller att vänta.

Annons

I damklassen är trion Emma Bengtsson, Årsunda IF och Storvikstjejerna Jennie och Johanna Börjesson Eriksson rätt jämna i sprint, det visade dom senast i Storvikssprinten. Vi håller Emma som knapp favorit till DM-tecknet. Vad kan Lotta Bergkvist, Gävle OK göra? Hon är säkerheten själv, men har hon farten för sprint? Utanför DM ses Erica Edman, Leksands OK ändå som klar favorit i klassen.

Herrklassen är en härlig blandning av mångårig rutin och unga lovande orienterare. Lasse ”Jabba” Jansson har osedvanligt god form med tanke på tidigare skada och sjukdom. Kanske kan klubbkompisen Dan Norin ge honom en match. Ungdomarna är många i klassen och egentligen ska väl Filip Ivarsson vara den som är vassast om han går rätt och då kan det mycket väl räcka hela vägen. Utanför DM kommer Kenth Ohlsson till start och han står i särklass i det här gänget.

Ungdomsklasserna ser en oviss uppgörelse i D16 om inte Emma Hållström, GOK bara springer och vinner. Rasmus Täck, OK Hammaren är klar favorit i H16 och från samma klubb kan vinnaren i D14 hittas då Cornelia Ivarsson är knapp favorit före Moa Karlsson, Storviks IF. H14 har dagens stora favorit i Gävlekillen Jakob Sjöberg. Han har vunnit det mesta och han blir svår att slå.

Duon Eric Hallner, Ockelbo OK och snabbe Elias Danielsson gör troligen upp om segern i H12 men i D12 och de yngsta klasserna D10 och H10 är det nästan omöjligt att förutspå en favorit. De äldre klasserna går utanför DM.

Mer läsning

Annons