Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma fin femma i Sundsvall

/
  • Emma Blixt knep femteplatsen bland 45 startande i Sundsvall.

Tour de Medelpad/Hälsingland har avgjorts i helgen med två medeldistanser och två långdistanser. Fyra tävlingar varav de två första gick i Järvsö och de två sista i Sundsvall uppe på Södra berget.

Annons

De två första dagarna gick i Järvsö och de två sista uppe på södra berget i Sundsvall. Flera Gästrikar har deltagit under helgen och bäst gick det för Gävle OK:s Hans Persson i H21E på lördagen. Där blev han trea efter ett bra lopp. Han har haft bästa tid en bra bit in i loppet trots en bom till 8:e men sedan kom ett par bommar till och han fick till slut ge sig med 3.26 min upp till segraren. Fullt godkänd insats.

Eftersom USM går i Sundsvall i mitten av september så var det gott om löpare i dessa klasser. Det hindrade inte Emma Blixt, OK Hammaren som hade en riktigt bra lördag i de tunga backarna i Sundsvall. Över 4180 m mötte hon flera av de svenska topplöparna i klassen och trots en knackig inledning med ett par bommar så knep hon femteplatsen bland hela 45 startande. Segrade gjorde Sandra Boström, OK Linné, tvåa Vilma Von Krusenstierna, OK Kåre och trea Alva Ringi från samma klubb. Mycket fint lopp av Emma.

I övrigt finns en hel del segrare att nämna från helgen i de äldre klasserna. På torsdagen i Järvsö blev det Gästrikevinster i D40 genom Helena Backlund, H40 Ingemar Ståhlberg, D55 Anna-Lena Tynong alla från Gävle OK och för Lars Lindgren, OK Ödmården i H55. Den sistnämnde vann även sin klass på fredagens långdistans med dryga minuten. Klubbkompisen Hans-Olof Fröjd ville inte vara sämre och vann H60 där Mats Hemström Gävle OK slutade tvåa. Seger blev det även för Jan Moberg, GOK i H45 och en andraplats för Helena Hemström, samma klubb.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons