Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felfri ”Figge” visade fin form

/
  • Fredrik

Det blev en tämligen överlägsen seger i Storviksnatt för Fredrik ”Figge” Ingelsson på onsdagskvällen. Med nästan tre minuter tillgodo på tvåan Kenth Ohlsson, Södertälje-Nykvarn så var givetvis ”Figge” väldigt nöjd i mål.
– Ett bra lopp utan misstag, bara ett dumt vägval där jag gick rakt igenom ett grymt grönområde, men annars riktigt bra, konstaterade han.

Annons

Arrangören Storviks IF hade förlagt tävlingen till Åshammar och deltagarna fick först en rejäl regnskur på sig för att sedan möta tuff och mycket detaljrik terräng invid Alberget.

Fredrik gick ut tidigt och vid radiokontrollen tog han ledningen och närmast att straffa den var Kenth Ohlsson, 22 sekunder efter, och det var dessa två det skulle handla om. Kenth gick bra och var i ledningen ett tag men till skillnad mot ”Figge” så bommade han ett par kontroller och då hade han ingen chans mot Ockelbosonen som vann med nästan tre minuter. Trea i klassen blev Gävle OK:s Erik Boman, ytterligare två minuter bakom.

– Känns skönt att det räckte. Jag tränar mycket själv och det har varit lite svårt med disciplinen och motivera den tuffa träning som behövs för att vara på topp, sa Fredrik.

Nu var den här segern säkert en bra motivationsboost för ”Figge” som tidigare visat att han kan mäta sig med toppen, det visade han inte minst i Jukkola. D21 klassen var tunn på förhand och det blev bara tre löpare till start. Segern gick till OK Linnés Annika Björk, 4.38 före Rebecka Lindberg, OK Roslagen och 5.50 före Moa Enmark, Göteborg-Majorna OK.

I D20E slutade Storvikstjejerna Johanna Börjesson Eriksson tvåa och syrran Jennie trea. Vann gjorde Erica Edman, Leksands OK. Årsundasonen Martin Persson var starkast i H18E där han vann med 1.37 före Gävle OK:s Mårten Olsson.

Gästrikecup gällde för ungdomarna och det blev som väntat seger för Gävle duon Jakob Sjöberg (H14) och Emma Hållström (D14) samt Eric Hallner, Ockelbo OK (H12). Alla tre säkrade därmed den totala cupsegern.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons