Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick slita pinne ur skon med bara tänderna – men Bergman höll ändå undan i Swedish League

/
  • Tove Alexandersson gick ut i ledningen och häll ända in och segrade i D21E.
  • Gustav Bergman vann H21E trots att han fick stanna och bita bort en stor pinne från skorna.
  • Topt tre i H18E går alla på OL-gymnasiet i Sandviken: från vänster Jesper Svensk, Stora Tuna OK, Isac Von Krusenstierna, OK Kåre och Simon Imark, Tullinge SK

Tove Alexandersson vann damklassen i Swedish League med 2,5 minut efter den avslutande långdistansen – och Gustav Bergman herrklassen med två minuter.
Trots att han fick slita bort en pinne ur skon med bara tänderna.

Annons

Efter lördagens sanslöst tuffa medeldistans var förutsättningarna glasklara för Tove Alexandersson. Hon skulle ut och jaga totalledaren Helena Jansson som hade knappa minuten tillgodo inför avslutningen. Men så kom ett mycket sent återbud som förändrade förutsättningarna. Helena hade känningar i en fot och avstod avslutningen.

– Tråkigt såklart men mina förutsättningar ändrades inte. Jag vill alltid göra mitt eget race oavsett, sa Tove.

Nu blev det ett bra lopp rakt igenom och även om vägvalet på långsträckan inte var det bästa så blev det aldrig riktigt spännande och Tove kunde defilera nerför det fantastiska upploppet till publikens jubel. Det blev tajt om andraplatsen istället där Karolin Ohlsson, Järla, hade de bästa krafterna på slutet och kunde gå ifrån och knipa andraplatsen.

En älg och en pinne genom skosulan ställde till det en del för Gustav Bergman från OK Ravinen. Han hade gjort ett bra och stabilt lopp utan nåra större misstag och när han passerade varvningen så var det bra fart under sulorna. Något senare kunde man dock utläsa på GPS-trackingen att han stannade upp under nästan en minut.

– Ja, det dök upp en stor älg mitt framför mig och jag hade under någon sekund inte koll på var jag satte fötterna och trampade in en pinne genom sulan på skorna.

Det bar sig inte bättre än att han snabbt fick snöra upp skon och slita ut, ja faktiskt använda tänderna och bita bort pinnen, innan han kunde snöra på sig skon och fortsätta. Incidenten kostade en minut men det räckte gott och väl ändå till seger.

– Jag har haft en riktigt bra helg i Ockelbo och jag är i bra form och det kändes på det hela taget tryggt hela vägen, avslutade Gustav.

I Juniorklasserna segrade Isac Von Krusenstierna, OK Kåre i H18E, Stina Nordin, Sundsvalls OK i D18E, Simon Hector, Snättringe SK i D20E och Tilda Johansson, OK Orion i D20E.

Mer läsning

Annons