Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GOK bäst i Rånässtafetten

Annons

Det var hög klass och stort deltagande när Rånäs OK arrangerade stafett i Skepptuna norr om Arlanda. En trevlig arena där vädret gav en del att önska. Flygplanen mot Arlanda dundrade in över arenan och med en obehaglig vind och en del skurar så var det tom svårt att höra speakern ibland.

Över 1 200 löpare hade sökt sig till Skepptuna. Gästrikeklubbarna hade gott om lag anmälda och i elitklasserna hade Gävle OK två lag med i H17- och sedan ett lag tillsammans med Valbo AIF i D17-. Bäst gick det för Gävles förstalag som slutade 25:a dryga halvtimmen efter segrande OK Linné. Tvåa blev Järla och trea Malungs OK Skogsmårdarna. I Gävles första lag sprang Erik Boman första sträckan och därefter Albin Sjöhed, Lasse Jansson, Simon Sjöhed och på den sista Patrik Svedberg.

Gävles lag 2 slutade 66:a. I D17 vann Järla en tät spurtstrid med Domnarvets GOIF och några sekunder där bakom IFK Lidingö SOK. Gävle OK/Valbo AIF slutade 47:a med Anna Berggren, Ingela Eriksson från GOK och Mona Åkerman , Valbo på den sista.

Bäst gick det för Årsunda som i H65 slutade på en fin andraplats bakom Täby OK. Karl-Ivar Jönsson växlade som femma och när sedan Per Elfström vann sin sträcka var en pallplats inom räckhåll och det fixade slutmannen Bengt Björk galant.

Några duktiga ungdomar från gästrikeklubbarna fanns också med och visade att man klarar att springa de ibland svåra och speciella stafetterna och det blir kul att se dom framöver i andra sammanhang. I den öppna klassen hade Storvik ett rent familjelag och det var ett lyckat drag för man slutade på en fin fjärdeplats. Startsträckans Bo Börjesson Eriksson växlade över till Jennie och sedan tog Johanna laget till mål. Sjua i samma klass blev Ockelbo OK med Agnes Malmgren, Mattias Eklund och Per-Anders Olsson.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons