Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Het DM-helg för orienterarna

Årsunda står som arrangör för den avslutande DM-helgen.
Tävlingarna med medeldistans på lördag och stafett på söndag har lockat många löpare till den fina terrängen i Åkerslund söder om Årsunda.

Annons

Hela 250 löpare är anmälda till lördagens medeldistans och såväl herr- som damklass har spännande och ovissa startfält kryddade med ett par starka namn utifrån.

Förra helgens damvinnare Christine Sisell, Gävle OK, går en ny fajt mot Johanna Börjesson Eriksson, Storviks IF, och som krydda kommer Moa Enmark, Göteborg-Majorna OK hem och tävlar utanför DM. Dessutom finns duktiga Jenny Wegebro från Umeå OK med.

Herrklassen ser åter Erik Boman, Gävle OK, som favorit och han jagar tredje DM guldet

– Jag känner mig pigg, hoppas vara ännu lite bättre den här helgen. Jag har gått bra i år på medeldistans, säger Erik.

Han utmanas i första hand av Jocke Ingelsson, Hammaren och Lasse "Jabba" Jansson, Gävle och kanske Filip Ivarsson. Här finns också Fredrik Ingelsson, Rehns BK, med utanför DM. Tävlingarna ingår också i Gästrike Cup för ungdomarna och sedan är det final i Midrocs Mästarpris.

På söndagen avslutas årets DM-tävlingar med stafetter där det blir en spännande match mellan Gävle OK och OK Hammaren i herrklassen. Gävle ställer upp med Erik Boman på första och sedan Lasse Jansson och Rickard Hejdenberg. Hammaren har Filip Ivarsson på första, Fredrik Ahnlén på andra och sedan avslutar Jocke Ingelsson.

I damklassen ställs Gävle OK´s första lag med Anna Berggren, Christine Sisell och Helena Backlund mot Storviks unga lovande lag med Jennie Börjesson Eriksson på första, syrran Johanna på sista och däremellan unga Moa Karlsson.

Mer läsning

Annons