Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon kom, sågs och segrade

/
  • Segrarna i Gästrike Cups tredje deltävling. Bakre raden från vänster: Ellen Skoog, Cornelia Ivarsson, Rasmus Täck, Jakob Sjöberg. Främre raden fr. v. Hampus Karlsson, Frida Jonsson, Elsa Palmberg och Eric Hallner.
  • Lena Eliasson.

Storvikssprinten fick en efteranmälan i damklassen och det var inte mindre än världslöparen Lena Eliasson som sökte fart och känsla inför 10-mila i helgen. Hon blev självklart storfavorit och gjorde heller ingen besviken när hon vann enkelt med drygt 1.5 minut.
– Jag hade inte väntat mig en så utmanande skogssprint men det gick bra. Jag ville ha lite fart i kroppen men det var svårt på den här tuffa banan, sa Lena efter loppet.

Annons

Lena springer ju sista sträckan i 10 mila under helgen i det superdamlag, Nightfoxes International, som ska utmana grabbarna i herrklassen.

– Ja, det ska bli spännande och se hur vi står oss mot grabbarna men vi ska ju springa damkaveln först med våra respektive klubblag så vi kommer säkert att vara slitna.

Trea i D21 blev Erica Edman, Leksands OK och bästa Gästriketjej blev hemmalöparen Jennie Börjesson-Eriksson, Storviks IF med en fjärdeplats.

I Herrklassen blev det favoritseger för Simon Hector, Snättringe SK men bara med tolv sekunder före Isac Von Krusenstierna, OK Kåre som i sin tur var en sekund före Mattias Reiner, OK Hammaren.

För ungdomarna var det Gästrike cup som gällde och här hade några löpare chansen att rycka rejält i totalen då man jagade tredje raka segern. En av dessa var Gävle OK:s Emma Hållström som dock fick ge sig mot en mycket stark Ellen Skoog, OK Hammaren. Ellen slutade tvåa, 1.33 bakom OK Kåres löfte Vilma Von Krusenstierna. Även Oskar Persson, Årsunda hade chansen på tredje raka men även här gick segern till Hammaren genom Rasmus Täck, 1.15 före Oskar.

I H14 har dock Gävle OK:s Jakob Sjöberg tagit ett rejält grepp om efter tredje raka, denna gång med knappa halvminuten före Årsundas Adam Hodin som också är tvåa i sammandraget. Hammartjejen Cornelia Ivarsson är en av flera duktiga tjejer som är nya i D14 och alltså bara 13 år. Efter ett imponerande lopp vann hon och tog därmed upp jakten på Moa Karlsson, Storviks IF (2:a den här gången) och Gävle OK:s Emma Lilje (5:a) om totalsegern.

Valboseger blev det i D12 för Frida Jonsson, 1,19 före totalledaren i cupen Julia Näslund. Dubbelseger blev det för Ockelbo OK i H12 där Eric Hallner vann före klubbkompisen Filip Persson. De yngsta löparna är verkligen härliga att se med många nya namn i resultatlistan. Hammartjejen Elsa Palmberg kan ha gjort tävlingsdebut så sent som i helgen och nu vann hon D10. Hampus Karlsson såg till att det blev hemmaseger i H10.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons