Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johanna och Jocke blev DM-mästare

/
  • Segrarna Johanna Börjesson Eriksson och Joakim Ingelsson.

Det blev gammal och ung som stod överst på pallen när medel-DM avgjordes i Årsunda på lördagen. Jocke Ingelsson, OK Hammaren, tog hem H21 och blott 16-åriga Johanna Börjesson Eriksson tog hem guldet i D21.
– En skön seger. Jag har gått bra hela vägen, kanske några få sekunder på några ställen, sa en glad Johanna efter målgång.

Annons

Det blev en liten krok på den inledande sträckan men sedan gick hon rakt och i mål var hon 19 sekunder före en så duktig löpare som Jenny Wegebro (utom DM) från Umeå OK. Näst bäste gästrike blev Elisabeth Enmark knappt fyra minuter bakom Johanna.

Herrklassen fick ett sent återbud av Erik Boman, Gävle OK, och den efterlängtade duellen mellan honom och Jocke Ingelsson över medeldistansen blev det inget av. Nu fick Jocke oväntat tufft motstånd ändå av en annan Gävlelöpare, Ulf Bergkvist. Inte så ofta tävlandes men mycket bra tränad och han var bara 25 sekunder efter i mål. Trea blev Lasse ”Jabba” Jansson efter en fin avslutning.

– En väldigt kul bana med typiska klurigheter av Pelle Elfström, sa Jocke berömmande om banläggaren.

Tävlingen var också finalen i Midrocs mästarpris och damklassen gick även här till Johanna. För herrarna räckte det för Erik Boman i totalen tros att han inte deltog.

I juniorklassen H18 deltog endast tre löpare. Där gör allt som oftast tviliingarna Erik och Mårten Olsson upp om segern. Denna gång var det Mårten som tog hem DM-tecknet.

OK Hammarbröderna Rasmus och Linus Täck tog hem H16 respektive H14 och ett annat brödrapar som tog guld var Eric och Olle Hallner i H12 och H10. Tjejklasserna gav Gävle OK två guld i form av Emma Lilje i D14 och Ebba Ottosson i D12. Den äldsta klassen D16 tog Ida Palmberg, OK Hammaren, hem och i D10 segrade snabba Ida Karlsson, Storviks IF.

Mer läsning

Annons