Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juniorerna utmanar i Storvikssprinten

Det blir juniortouch i dam- och herrklassen när Storvikssprinten går av stapeln på torsdag.

Annons

Kanske vill man blåsa ur kroppen inför 10-mila som går i helgen. Det är också den tredje deltävlingen i Gästrike Cup med de flesta av distriktets ungdomar på plats.

Runt 250 orienterare kommer att navigera sig fram på gatorna mellan husen och Lasse Lindkvist i Storviks IF är förväntansfull.

– Hoppas vi får en fin kväll. Vi har ju ett otroligt starkt startfält med stora delar av svenska junioreliten på plats. Löparna får såväl skogslöpning som lite park, cykelbanor och vägar som utmaning och det finns en hel del kluriga vägval, säger han.

Till start i D21 kommer D18-tjejerna Emma Bengtsson, Årsunda och Storviks Jennie och Johanna Börjesson. De ställs mot flera lovande löpare från OL-gymnasiet där Hanna Hänström, Täby OK och Kristin Boman, Gävle OK får bära favoritskapet.

I herrklassen är det toppklass på startfältet med Simon Hector, Snättringe SK, Isac Von Krusenstierna, OK Kåre och Simon Imark, Tullinge SK som tuffa utmanare till den ett år äldre Oskar Sandberg, Säterbygdens OK. Hemma hoppet blir Filip Ivarsson, OK Hammaren. Man kan på förhand ana att en utmaning ligger och lurar då en av grabbarnas lärare på OL-gymnasiet Björn Ljunggren snart slutar och också kommer till start här.

I ungdomsklasserna är det den tredje deltävlingen i Gästrike Cup och i fyra av klasserna har vi löpare som tagit två raka. I D14 syns inte Julia Näslund, OK Hammaren i startlistan men trion Emma Hållström, Gävle OK (D16), Oskar Persson, Årsunda IF (H16) och Jakob Sjöberg, Gävle OK (H14) jagar tredje raka mot tufft motstånd.

Mer läsning

Annons