Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meriterande andraplats för Erik

/

Den gångna helgen har över 1000 orienterare tävlat i skogarna runt Rimsbo söder om Alfta.
Många riktigt bra löpare hade tagit sig dit och i H21 blev det en fantastiskt fin inledning på helgen för Gävle OK:s Erik Boman.
I mycket tufft sällskap knep han andraplatsen efter en helt prickfri orientering över 3800 m.

Annons

I blöt terräng i de djupa Hälsingeskogarna menade Erik nöjt att det flöt på riktigt bra.

– Jag har lagt max tio sekunder så det känns jättebra, jag kom ihop med några löpare vid något tillfälle och kände mig stark hela vägen.

Segrade gjorde Jesper Lysell, Rehns BK, på tiden 20.02, endast 46 sekunder före Boman som med fredagens topplopp visar på stor orientering då det fanns många klasslöpare bakom i resultatlistan. Trea blev nämligen Erik Rost, Malungs OK Skogsmårdarna sedan följde Simon Hector, Snättringe SK, Jakob Enmark, SNO och Linus Rapp, IFK Mora OK. I damklassen slutade Gävletjejen Moa Enmark, Göteborg-Majorna OK på en tredjeplats, 1.41 bakom segrande Gunilla Svärd, IF Thor. Tvåa blev Rebecka Heinrup, Tullinge SK.

Långdistansen på lördagen innebar blöta förhållanden, inte enbart för det ihärdiga regnandet. Löparna i eliten skulle passera och vada över ån inte mindre än fem gånger enligt banläggaren Stefan Karlsson. Bästa elitlöpare blev Ockelbosonen Fredrik Ingelsson som slutade femma, drygt 2.5 minuter efter segraren Jesper Lysell som tog sin andra seger. I damklassen blev Moa Enmark bästa hemmatjej med en 14e plats. Fredrik Ingelsson blev bästa Gästrike även i den avslutande medeldistansen på söndagen. Med en delad fjärdeplats, dryga minuten från pallen, kan ”Figge” summera en fin helg. I damklassen tog Moa Enmark en niondeplats vilket också var Gästrikebästa.

I juniorklasserna hade Storviks IF´s Jennie Börjesson Eriksson en fin avslutande söndag när hon klev upp på pallen med en tredjeplats. Skönt med plåster på såren efter att hon bommat rejält redan till första kontrollen på lördagen, så blev den dagen förstörd. Annars dominerades både H18 och D18 av Sandvikens OL gymnasiums fantastiskt duktiga elever som, liksom många andra klubbar, att ha läger under helgen.

Ungdomsklasserna hade många deltagare och tuff konkurrens. Rasmus Täck, OK Hammaren närmar sig sommarformen och blev fyra både fredag och lördag. Utan en tokbom till andra på söndagen hade han nog haft en liknande placering då. Lillbrorsan Linus ville inte vara sämre han och efter en tionde och en åttonde plats i två godkända lopp slog han till med ett kanonlopp och knep fjärdeplatsen sista dagen. I D12 har vi två snabba tjejer i Gävle OK´s Ebba Ottosson och Sara Åbom. Ebba blev fyra på fredagen och trea på lördagen medan Sara hade en fin sista dag och blev tvåa, endast elva sekunder från segern.

När Eric Hallner, Ockelbo OK vann H12 med en endaste sekund på söndagen innebar det att han tog hem H12 alla tre dagarna. I den yngsta klassen H10 hade lillbrorsan Olle en fin helg med en vinst, en andraplats och en tredjeplats. På fredagen blev det dessutom en Gästrikedubbel då Gävle OK´s Axel Hejdenberg knep andraplatsen.

Hejdenberg den äldre, pappa Richard, åkte hem med två segrar och en avslutande andraplats på söndagen i H40, Klubbkompisen Elisabeth Enmark dominerade D50 med placeringarna 1-3-1. Segrar blev det även för Bo Sundqvist, Ockelbo OK på lördagen och söndagen, för Pelle Elfström, Årsunda IF i H65 på fredagen och för Solweig Swahn, Ockelbo OK på lördagen i D65.

Tävlingarna blir som ett litet mini O-ringen med husvagnar, husbilar och tält överallt. I Rimsbo bor det tiotalet personer och de hade upplåtit sina tomter till tältplatser och det blir en häftig inramning kring en sådan här fin tävling där fisketävling, kolbullar och fotboll på storbild var några av många suveräna ingredienser.

Mer läsning

Annons