Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orientering: De unga i fokus i Tärnsjö

/

Nära 700 startande blev det när OK Triangeln arrangerade medeldistans i Buckarby utanför Tärnsjö på söndagen.
Ett jättebra arrangemang med en suverän arenastart á la Årsunda lyfte fram HD14 klasserna.

Annons

När OK Triangeln arrangerade Triangelns Nationella medeldistans var de ungdomarna som visade framfötterna och det är inte ofta som ungdomsklasserna är så stora som i söndags.

Runt 180 löpare i klasserna HD10-HD16 kom till start vilket är mycket bra och ett tecken på att klubbarna gör ett bra arbete. Det blev också fina resultat för gästrikeklubbarna där D18-tjejen Johanna Börjesson Eriksson, Storviks IF vann sin klass precis som mycket lovande Jakob Sjöberg, Gävle OK i H14 som hade en dryg halvminut tillgodo på tvåan Karl Grywenz, OK Linné.

– Det har gått bra, lite svår löpt terräng med täta grönområden men ett bra lopp, menade Jakob.

Med tanke på den blöta sommaren har undervegetationen skjutit upp enormt och det var rätt tufft att navigera sig fram i den täta grönskan.

– Jag la bort en och en halv minut på en kontroll men annars är jag nöjd, summerade Jakob.

Arrangören hade lyft upp just HD14 med extra bevakning där löparna hade nummerlappar och som enda klass startade på arenan på en uppbyggd ramp. Årsunda gjorde ett liknande arrangemang i våras och det här är något som fler arrangörer borde ta efter i ungdomsklasserna.

Jakobs klubbkamrat Ebba Ottosson knep tredjeplatsen i D12 efter ett fint lopp med tio sekunder tillgodo på fyran och knappa minuten bakom segraren.

I herrklasen (H21) hade Lasse ”Jabba” Jansson segern på gaffeln men en liten bom till tolfte kontrollen kostade en halvminut och då fick han nöja sig med andraplatsen. Bakom sig fick han sedan Hammarduon Björn Ljunggren som var halvminuten efter och Jocke Ingelsson tre och en halv minut bakom. Segrade gjorde OK Roslagens Tommy Lindberg dryga halvminuten före ”Jabba”.

Knapp seger blev det i D40 för Anna Berggren, Gävle OK som hade tolv sekunder tillgodo på tvåan och dryga halvminuten till trean. Klass-segrar blev det även för Elisabeth Enmark (D50), Anders Enmark (H50) Anna-Lena Tynong (D65), alla Gävle OK samt Hasse Åberg, Valbo AIF (H65).

Mer läsning

Annons