Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordtidig hemmapremiär för orienterarna

På lördagen startar årets Gästrike Cup i orientering. Cupen innehåller nio deltävlingar runt om i Gästrikland och är till för ungdomar i HD10-HD16.

Annons

Löparna samlar poäng efter resultat där segraren får 20 poäng, tvåan 19 poäng, trean 18 poäng och så vidare. Deltagarna får sedan räkna sina fem bästa resultat. Man räknar med drygt 100 stycken deltagande löpare från distriktets klubbar.

Flera av klasserna brukar bli jämna och inte avgjorda förrän i sista deltävlingen. I fjol var finalen i Ockelbo i samband med DM-tävlingarna och mest spännande var det då i H16-klassen där tre killar hade chansen att vinna Gästrike Cup.

Erik Olsson, Gävle OK, var jublande glad då han drog det längsta strået och vann med en enda poäng mot brorsan Mårten och Hammarens Andreas Persson. Som alltid är det många spännande löpare som kliver upp en klass och det gör det hela än mer intressant. Lördagens första deltävling har OK Hammaren som arrangör som, i en rekordtidig premiär, lagt Hammarslagets banor i västra Sandviken.

På förmiddagen avgörs en stadssprint i Norrsätra och efter lunch en medeldistans som är förlagd vid Stigen. Sammanlagt resultat räknas för de båda deltävlingarna utom för Gästrike Cup som där enbart medeldistansen ingår.

Flera meriterade löpare från distriktet är anmälda i tävlingsklasserna med bland annat Lasse ”Jabba” Jansson, Gävle OK, och Micke Ingelsson, Ockelbo OK, i H21. I D21 har Gävle OK Ingela Eriksson och Anna Berggren med bland annat.

Två mycket intressanta klasser är H18 och D18 där H18 har starka GOK-tvillingarna Erik och Mårten Olsson i ny klass som ställs mot Joakim Ståhl, Järbo OK och lovande Olle Grywenz, OK Linné. Damernas motsvarande juniorklass D18 har också ett starkt startfält med tre duktiga gästriketjejer: Storviks Jennie och Johanna Börjesson Eriksson samt Emma Bengtsson, Årsunda.

Mer läsning

Annons