Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger för Hammaren-Persson


Uppsala möte avslutades på söndagen med långdistans i Siggefora norr om Uppsala. Andreas Persson, OK Hammaren fick en riktig fullträff och segrade i H18 över 6210 m.

Annons

Löparna bjöds på svårbemästrade och kluriga banor där många bommade bort sig. En som höll huvudet kallt och gick rätt var Hammarjunioren Andreas Persson. Han sprang jämnt och bra under större delen av loppet.

När värsta konkurrenten Bobby Brahm från L100 bommade långkontrollen till åttan spikade Andreas och gick upp i täten vilket bäddade för segern. Några framgångar i HD21 fanns inte att rapportera om men i ungdomsklasserna blev Emma Hållström, GOK, nia och Emma Blixt, OK Hammaren tia i D16.

Jakob Sjöberg, GOK avslutade en fin helg med en andraplats i H14 och Cornelia Ivarsson slutade på en fin femteplats i D14. Sara Åbom, GOK är en snabbspringande tjej som börjar få bra koll på karta och kompass.

En fin tredjeplats blev det för Sara i D12, bara knappa minuten från segern. Två segrar och några fina placeringar blev det i de äldre klasserna.

I H55 vann Harry Hietanen, GOK och i D55 segrade Anna-Lena Tynong från samma klubb. Här var VAIF´s Mona Åkerman trea. En ny andraplats blev det för Elisabeth Enmark, GOK och Hans Åberg slutade trea i H65. I D75 knep Doris Wiberg andraplatsen på den 3000 m långa distansen.

Mer läsning

Annons