Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjöberg och Hallner tog OL-segrar i Siggefora

Över tusen orienterare ställde upp i lördagens medeldistanstävling i Uppland. Mycket glädjande gick segern i två ungdomsklasser till gästrikegrabbar.
Det var Jakob Sjöberg, Gävle OK, som var bäst bland 13-14-åringarna och Eric Hallner, Ockelbo OK, som tog hem H 12-klassen.

Annons

Tävlingen gick vid Siggefora, i skogen där SM-stafetten avgjordes för ett par år sen. I herreliten tog veteranen Lasse Jansson en kamp med ynglingarna och grejade en fin åttondeplats. GOK-Jabba var slagen med 4,5 minuter av segrande Johan Bäckman, Malung.

Jakob Sjöberg gjorde ett mycket säkert H 14-lopp i den utmanande terrängen och var i ledningen större delen av banan. I mål hade GOK-grabben 46 sekunder till godo på tvåan.

Bland de 27 killarna i H 12 var det en jämnare kamp, men efter ett i stort sett prickfritt lopp kunde Eric Hallner vinna med tolv sekunders marginal. En härlig triumf för Eric, som förra helgen avslutade hockeysäsongen med Brynäs i en cup i Stockholm. Och så fick han plåster på såren för en incident i fredagskvällens nattlopp i Uppsalas utkant. Där blev han som först startande stoppad av en privatperson som tyckte att så små pojkar inte skulle vara ute och springa i mörkret!

- Jag ledde när den där gubben dök upp. Fick ta en omväg och blev tvåa i stället, sa Eric.

Även på veteransidan gjordes fina gästrikeinsatser. Elisabet Enmark, Gävle, var tre sekunder från segern i D 50, Lars Karlsson, VAIF, hade 30 sekunder fram till vinnaren i H 50 och även Hasse Åberg, VAIF tog en andraplats, dryga minuten från segern i H 65.

Mer läsning

Annons