Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tiger nära orienterare i Orsa

Ett annorlunda och häftigt upplägg mötte orienterarna när IFK Mora OK hade lagt helgens tävlingar i Orsa Grönklitt. Med sprinten inne i djurparken kan man ana att det blev snabbare tider än vanligt när tigrarna var nära. Inte så många löpare från distriktet hade letat sig upp men några fina framgångar blev det.

Annons

Området kring Orsa Grönklitt är kuperat och det var tuff terräng med sen vår och blöta marker för löparna. Fredagens sprint avgjordes dock inne i själva djurparken och här finns en mycket fin tredjeplats att rapportera om.

Det var OK Hammarens Cornelia Ivarsson som knep tredjeplatsen i hört sällskap. Med ett näst intill felfritt lopp var hon 2.17 bakom suveränen i klassen Tilda Östberg, Stora Tuna OK.

Lördagens medeldistans hade lockat flera Gästrikelöpare och här fanns Lasse ”Jabba” Jansson på startlinjen i H21. Lasse visade att formen är god och om han inte lagt en minut till 12:an och en minut till 18:e så hade det nog blivit hårt om segern. Nu räckte det till en fjärdeplats 2.25 bakom segrande Kalle Dalin, Leksands OK.

Gävlejuniorerna Erik och Mårten Olsson möter ständigt topplöpare då distrikten runtomkring har flera riktigt vassa killar. Nu blev det en femte och sjätteplats i hårt sällskap och det var riktigt bra. Isac Von Krusenstierna, OK Kåre vann klassen med nästan sex minuter och dalakillen är en av många fantastiskt duktiga och lovande killar på OL-gymnasiet i Sandviken. I D14 svarade åter Cornelia Ivarsson för ett topplopp och det räckte till en andraplats på lördagen, slagen med endast halvminuten av Elsa Nilsson, Domnarvets GOIF. Lasse Karlsson, Valbo AIF slutade trea i H50 exakt två minuter från segern.

Söndagens avslutande långdistans innebar ny pallplats för Cornelia Ivarsson som den här gången blev trea. I H18E tog Erik Olsson en ny femteplats och klubbkompisen Elisabeth Enmark knep andraplatsen i D50, knappa två minuter från segern. Lasse Karlsson vann H50 i en sekundstrid. Lasse hade sju sekunder tillgodo till slut.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons