Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Topplopp i Ockelbo ger Bergman kanonläge och Alexandersson slagläge

/
  • Gustav Bergman flög fram på dagens medeldistans. Här mot målet inför publikens jubel.
  • Härlig stämning i Silverkällan där arenan byggdes upp.
  • Österrikaren Mattias Peters tävlar för OK Hammaren när han går på OL-Gymnasiet. Han gjorde ett nytt topplopp och är en mycket lovande junior.

Tuffast möjliga terräng med växelvis snabblöpt och sedan sanslöst teknisk orientering runt Rippenbergs steniga hällar.
Det var vad som väntade eliten när Swedish Leagues näst sista dag avgjordes i Silverkällan söder om Ockelbo på lördagen.

Annons

Ok Ravinens Gustav Bergman gick ut näst sist i det stora startfältet och han krossade sina konkurrenter när han vann med över tre minuter före tvåan Joakim Svensk, Stora Tuna OK och tredjeplacerade, jätteöverraskningen, Karl Wahlheim, Ärla IF.

– Jag tyckte inte jag gick så väldigt bra ändå men visst är jag nöjd. Det var riktigt skoj med så mycket teknisk orientering där man fick stanna upp helt för att verkligen navigera sig fram, sa Gustav

Imponerade stort gjorde också Tove Alexandersson, Stora Tuna OK efter en fantastiskt bra avslutning. Segermarginalen blev drygt en minut ner till OK Ravinens Helena Jansson. Trea blev Annika Billstam OK Linné.

Inför söndagens jaktstart är det nu stor fördel Bergman i herrklassen som går ut hela 3.42 före Johan Runesson, Göteborg-Majorna OK, som bommade bort sig på lördagen och 5.42 före Albin Ridefelt, OK Linné. Jämnare då i damklassen där Tove knappade in på totalledaren Helena Jansson i och med lördagens seger. Nu går Tove ut 48 sekunder efter Helena och lita på att det blir jakt över den dryga milen som tjejerna springer.

I H20 E svarade åter Hammarlöparen Matthias Peters för ett kanonlopp. Han vann ju hemmasprinten i Sandviken på torsdagen och nu gick han åter ut tidigt och i mål ledde han väldigt länge men fick nöja sig med en andraplats slagen med precis minuten av Simon Hector. Men Matthias, som tävlar för Österrike, kommer definitivt att vara med och slåss om medaljer på kommande junior VM i sommar.

Ett i övrigt fantastiskt arrangemang där grusgropen i Silverkällan förvandlades tlll en riktigt häftig arena full av färgglada dräkter och klubbflaggor. Enda debaclet var en rejält stukad fot på en av tjejerna i D18. Tävlingsledaren Micke Ingelsson fick bära fram henne på ryggen i svårast tänk bara terräng. Bråttom var det också för både henne och de andra juniorerna som skulle vidare på skolbalen.

Mer läsning

Annons