Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ultralånga DM med nytt upplägg

Ockelbo OK är arrangör för Ultralånga DM för Gästrikland/Hälsingland som avgörs i OL Larsberg mellan Ockelbo och Jädraås på onsdagen.

Annons

Löparna bjuds på kuperad gran- och tallskog i ett fantastisk landskap bakom Rönnåsen. Då deltagandet varit tunt de senaste åren slår man nu samman detta DM med Ockelbo OK´s ungdomstävling, Brödkampen, och har på så sätt lockat flera till samma tävling.

Brödkampen ingår också i ungdomscupen Trimtex Cup. Drygt 150 löpare är föranmälda till start. H21 har ett riktigt bra startfält med Gävle OK´s Erik Boman, ”Jabba” Jansson och Albin Sjöhed som favoriter till DM-tecknet över långa 1 8340 meter. Vad kan OK Hammarens Filip Ivarsson göra?

Om DM-tecknet i Hälsingland krigar främst Fredrik Ingelsson och Andreas Calleberg med Anders Johansson som utmanare. Alla från Rehns BK. Favoriten heter dock Kenth Olsson, Södertälje Nykvarn som dock går utanför DM.

Damerna springer 10100 meter och här får Storviks Johanna och Jennie Börjesson och Årsundas Emma Bengtsson förhandstipset. Här är tyvärr inga anmälda från Hälsingland och precis som i herrklassen har vi storfavoriten utom DM-tävlan, Erica Edman, Leksands OK.

Ungdomsklasserna går utanför DM men ingår i Trimtex cup och det mest glädjande är att den yngsta klassen HD10 åter igen har så många deltagare. Bara i H10 är det 17 deltagare och flera klubbar har stora grupper igång på ungdomsträningarna.

Mer läsning

Annons