Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSTERSUND • RIDSPORT

Högbo ridklubbs Jennifer Vakkuri och hennes D-ponny Tintin vann båda sina dressyrstarter i Östersund i helgen och fick pris för tävlingens högsta procent.

Annons

Först red Jennifer nationella FEI:s Individuella mästerskapsprogram på Tintin så bra att de belönades av de tre domarna med oslagbara 65 procent. Därefter red hon regionala Lätt A:4, Tintin gick nu bättre, fick 69,27 procent av den enväldiga domaren och vann igen.

– Tintin kändes ganska bra men det var lite för många missar för att jag skulle vara helt nöjd.

Även Gävle ryttarsällskaps Elin Dufva tog placering med sin C-ponny Stenbroåsens Merlin. Det var i den regionala klassen Lätt AP:1 som Elin delade på andraplatsen med Sundsvalls Linnea Lidholm med Izadora på 63,947 procent. Edsbyns Matilda Sundholm/Walfwestas Bon Jovi vann på 65,263.

– Förra helgen, den sjätte juni, var jag och klubbkompisarna Amanda Frykman och Hanna Andersson i Gnarp och red den sista omgången av Ponnyallsvenskans div 1.

– Där vann jag bägge klasserna med Tintin, vi vann omgången och Högbo RK vann serien totalt. På söndagen samma helg var jag och Tintin till Falun och tävlade två regionala klasser. Vi vann Lätt A:P1 på 73,68 procent och kom tvåa efter Faluns Annie Schön i FEI’s Inledande program.

– Förra måndagen när jag skrittade på Tintin i skogen så blev han rädd för något och kastade sig åt sidan. Jag hann inte riktigt med så jag flög av och slog i huvudet. Jag fick en rejäl hjärnskakning och fick tillbringa två nätter med mamma inne på Gävle sjukhus.

– Sen var det Östersund i söndags och dit åkte jag och pappa, mamma var hemma och hjälpte till på Ponny-SM i Högbo. Men idag, läs igår, hände något jättekul.

- Redaktionen på Hippson ringde och berättade att jag för tillfället leder Folksam Riders Cup i ponnydressyr och har fått deras wild card och får åka till Falsterbo Horse show i juli och rida kür.

- Tack. Det ska bli jätteroligt. Det blir första gången jag rider kür.

Bengt Carlsson

Mer läsning

Annons