Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Outsidern Lindblom slog till

/

Filip Hjorths och Betty Strandbergs segrar i all ära.
Men i gårdagens Världsungdomsspel klev en mer anonym vinnare fram – Malin Lindblom.

Annons

Två vana segrare och en lite mer ovan ordnade till en mycket lyckad start på Världsungdomsspelen för Gefle IF.

Filip Hjorth och Betty Strandberg motsvarade favoritskapet och vann. Malin Lindblom var outsidern som slog till med seger och personligt rekord.

Trots ett JSM-brons i fjol kom Malin Lindblom till Ullevi som en outsider i F19 300 meter häck. Det handlade om årsdebut på sträckan och bara tredje tävlingen i sommar.

Visserligen kom hon lite fel till flera häckar – men sprang snabbt. Sista häcken tog hon som trea och var sedan överlägsen. Malin vann med pers 43,34 och var 0,39 före tvåan Sara Bley, Tjalve. Trea blev norska Anne Hansen med 43,90.

Filip Hjorth var som väntat helt överlägsen i P17 längd. Han vann med fina 7,13 trots plankmiss. Ett skönt besked efter fotskadan han ådrog sig vid Nordiska Mästerskapen för tre veckor sedan.

Betty Strandberg var favorit i F15 800 meter och drog upp ett högt tempo. Isländska Arna Stefania Gudmundsdottir hängde med som ett hotfullt askmoln ända in på upploppet innan Bettys speed och kraft avgjorde. Betty vann med 2.13,74, bara en tiondel från det egna perset och det klart snabbaste hon har sprungit i ett lopp hon har dragit själv. Isländskan noterade 2.15,57.

Mer läsning

Annons