Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pamela Andersson: I helgen gjorde han det igen – vad är Zlatan gjord av?

/
  • Peter Forsberg slutspelsskägg förgyller söndagskvällarna.
  • Leksands IF har en kraft som imponerar.
  • Zlatan Ibrahimovic tog sin fjärde ligatitel med PSG, och sin trettonde totalt, i helgen.

Vår krönikör Pamela Andersson rankar de hetaste sportsnackisarna – på sitt unika sätt.

Annons

1. Zlatan

Då och då händer det att det föds en människa med övernaturliga krafter i världen. En människa som gör det där ingen annan tycks lyckas med. En person som gör det svåra enkelt, som har ett glow som liksom strålar inifrån, en bländande färgstark aura och med en personlighet som ett enormt magnetfält.

I Sverige heter den personen sedan många år Zlatan.

I helgen slog han återigen världen med häpnad. För vilken gång i ordningen har jag nästan glömt. Hans mirakel är snart så många att David Lagercrantz måste börja fila på en ny bok om honom. Och isåfall måste hans senaste bedrift förstås vara med: Ett äkta hattrick i 9-0-segern mot Troyes, vilket förde honom och PSG till den fjärde raka titeln i franska Ligue 1. Mannen från en annan planet har nu 28 klubbtitlar och 13 ligatitlar i karriären och är bättre än någonsin. Jag fattar inte. Vad är han gjord av? Stål? Att vara snart 35 år och under så många säsonger klarat sig utan allvarligare skador är imponerande. Dessutom: att behålla känslan, koncentrationen och den enorma viljan att fortfarande vinna under så lång tid är ett mirakel.

För det är just det han är. Ett unikum.

Större än sin egen sport och med en utstrålning som går igenom vilken tv-ruta som helst. En levande legend och den bästa fotbollsspelaren som Sverige har haft. Slut på meddelandet.

2. Leksand

Laget med nio liv spelar fortfarande om en SHL-plats och jag kan inte låta bli att imponeras av kraften som finns där i Dalarna. Vem trodde att leksingarna skulle klara av det efter den usla starten i höstas? Men det var ju innan P-E, förstås. Perra-effekten, alltså.

3. Mästarnas mästare

Foppas slutspelsskägg, Jihdes Tintin-uppsyn och charmiga beundran för de andra stjärnorna, Hanna Marklunds grymt sköna dialekt och Jörgen Perssons pojkaktiga lekfullhet… Älskar att mästarna är tillbaka och förgyller min söndagkväll!

4. Fotbollsdamerna

Tog den där efterlängtade segern mot Nederländerna och Pia Sundhages suck av lättnad hördes ända till Rio. Tjoho – vi är där!

5. Marcus Hellner

Jag älskar verkligen längdskidor men vinterns usla resultat (på herrsidan) har verkligen tärt på mitt tålamod. Att Marcus Hellner då slog till med en medaljplats den sista skidhelgen i Ski Tour Canada lyfter inte säsongen, men ger mig i alla fall liiiite hopp inför VM i Lahtis nästa år…

6. Meldonium

För två veckor sedan hade jag ingen aning om vad det var. Nu vet jag att det är en hjärtmedicin som man kan äta utan att ha hjärtproblem. Typ. Tack för infon, Abeba Aregawi och Maria Sjarapova.

7. Allsvenskan

Första riktiga vårtecknet. Bara tre veckor kvar.

Mer läsning

Annons