Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärdags för precisionsflyg

/
  • Ingemar Brottare, en av favoriterna i Gävle Ranking 2015, i ett landningsmoment.

Årets första tävling i precisionsflyg, Gävle Ranking, går på Gävle Flygplats/Rörberg nu på lördag och söndag. Några av de främsta piloterna i Sverige deltar, men ett visst manfall har uppstått.

Annons

Dåligt väder under våren och försommaren har gjort att många inte kunnat träna så mycket man skulle ha velat. Bristen på flygplan är ett annat problem och att Stockholmspiloterna inte längre har någonstans att träna. I stort sett alla flygfält i området har slagit igen for motorflyg.

Gävlebygdens Flygklubb ställer upp med Anders Hellström och Gösta Modin, Västra Gästrike har som vanligt med Kenneth Andersson. Både Hellström och Lars-Inge Karlsson är enligt Motorflygförbundet rankade bland de fem bästa i Sverige de senaste två åren och därmed uttagna till VM i Skive, Danmark, 18-25 juli. Lars-Inge är den som lagt banan åt GBFK och får därmed inte delta själv denna gång.

– Jag hoppas att tävlingen blir klar under lördagen, säger Lars-Inge. Då åker vi till Ludvika och tävlar under söndagen. Ludvikasvängen skulle gått för två veckor sedan med ställdes in pga. dåligt väder, avslutar han.

Favoriter i Gävle Ranking är Ludvikapiloterna Ingemar Brottare och Roland Olsson, men GBFK hoppas på att hemmaklubbens Anders Hellström blixtrar till och tar hem tävlingen.

Mer läsning

Annons