Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prestigemöte på Åbyvallen

I kväll väntar ett högintressant derby på Åbyvallen mellan Valbo och IK Huge. – Vi får se upp med deras snabba forwards, varnar Valbotränaren Mikael Edvardson. – Valbo är favoriter, kontrar Huges coach Henrik Isaksson.

Annons

Det handlar om ett riktigt prestigemöte i division 3 södra Norrland i kväll. Valbo FF har nio poäng, två fler än IK Huge som dock har en match mindre spelad.

– Det är klart att det känns lite extra att spela sådana här matcher mot när vi möter hälsinge- och dalalagen. Men Valbo får finna sig i att vara favoriter, menar Huges tränare Henrik Isaksson.

Lagens spelare känner varandra väl liksom tränarna och givetvis är det bara seger som räknas. Men även om både Valbo och Huge inlett serien hyfsat är bägge gänget väldigt ojämna.

– Det har varit lite uppochned, menar Isaksson.

– Ja, det är antingen fågel eller fisk när vi spelar, säger Valbos Mikael Edvardson.

Ta lagens senaste matcher som exempel. Huge vann stort med hela 5–0 hemma mot Tunabro, samtidigt förlorade Valbo borta mot Medskogsbron med klara 3–0.

– Ingen skugga ska falla över de som spelade, men vi hade väldigt många ordinarie borta i den matchen och fick till exempel spela med en trebackslinje, som vi aldrig gjort förut, eftersom vi saknade så många försvarsspelare, säger Edvardson.

I Huge visade nye 20-åringen Tobias Molén, hämtad från Hagaström, kanonform och gjorde tre mål.

– Ja, vi får se upp med deras snabba forwards. Den där Molén och förstås Emil Holmström är duktiga, säger Edvardson som kan ställa ett näst intill helt ordinarie manskap på benen.

Bara Marcus Andersson saknas eftersom han fick rött kort senast och är avstängd. Men även Huge har en viktig kugge borta. Mittbacken Robert Brandt är också han avstängd.

– Men vi har en fullgod ersättare i Andreas Karlsson som vi flyttar ned från mittfältet, klargör Henrik Isaksson.

Spänning och dramatik lär det i alla fall bli på Åbyvallen i kväll.

Annons