Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alma försvarade DM-titeln i Högbo

Gävle ryttarsällskaps Alma Karlsson och hennes ponny Cocktail upprepade sin DM-seger från i fjol och behöll titeln som Gävleborgs bästa hoppekipage i kategori D.

Annons

Årets Ponny-DM i hoppning avgjordes i helgen i Högbo. Alma red felfritt i omgång 1 och även i omgång 2. Därefter var hon ensam om det i finalen och tog ett säkert DM-guld. Älvkarleby RK:s Frida Jernberg/Ring Replica tog silvermedaljen på fem fel i finalen.

Gävle ponnyklubbs Paula Höglund-Wannebo red hem silvret med sin Hanni i kategori C. Det var tiderna som avgjorde i finalen, för det var fyra ekipage där på fyra fel.

Utöver det ovanstående var dessa bronsmedaljören Josefin Holm med lånade Knappekullas Waquero, fyran Anton Gavelli/Misty, Älvkarleby och hemmaekipaget Caroline Johansson/Munsboro Bridgie. Söderhamnsekipaget Amanda Hammarström/Williams Town Wonder, Ringnäs RF, tog guldet på ett tidsfel i finalen.

Gävle ponnyklubb fick även ett brons, genom Ronja Frans/Done It Again i kategori B.

Även hemmaekipaget Ida Oskarsson/Hedvig fick en nolla i första omgången och uteslutning i den andra. Men Ida avstod från finalen för att spara på Hedvig, så bronset gick till GPK i stället för hemmaklubben.

Ringnäs tog här det första av två guld genom Amandas lillasyster Klara Hammarström med Munsboro Swap.

Mer läsning

Annons