Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amanda och Fortrock Cutetabs etta och tvåa på hemmaplan

/
  • Hemmaekipaget Amanda Fröberg/Fortrock Cutetabs vann Lätt B och tog en andraplats i Lätt A.
  • GPK:s Ronja Frans med sin Frosty Rebel vann Lätt A kategori C 100 cm.
  • GPK:s Wilma Hector och Sam tog en andra plats i Lätt C.
  • Hemmatjejen Magda Johannesson var glad för sjätteplaceringen och att få rida i ärevarvet på sin Tzatziki i Lätt C.

Amanda Fröberg med sin ponny Fortrock Cutetabs vann och kom tvåa i Gävle Ryttarsällskaps regionala/lokala hopptävling på söndagen.

Annons

Det var först i Lätt B och därpå i Lätt A som Amanda Fröberg/Fortrock Cutetabs såg till att det blev hemmaplaceringar. Och inte vilka placeringar som helst. De vann Lätt B 100 cm och kom tvåa i högsta klassen Lätt A 110 cm.

Det var i huvudklassen Lätt A grupp 2 kategori C+D som Amanda Fröberg och D-ponnyn Fortrocks Cutetabs tog hand om den andra prisplatsen på 4 fel för ett ner i den förhöjda omhoppningen. Därmed var även första kvalet till Medelsvår B färdigt. Stora Wäsbys Aleksandra Ekelund/Poetic’s Pearl nollade och tog en värdig seger.

Det var i Lätt B, kategori D grupp 2, 100 cm bedömning A:1a, som Amanda och Fortrock Cutetabs vann som det ena dubbelt felfria ekipaget. Det andra var Jump Clubs Amanda Egeros/Fainleog Fenella. Rengsjöhästens Emelie Olsson/Dee for Domino tog den tredje placeringen.

Hemmatjejen Malin Schneider vann med sin Triquas i avdelning B på 12 fel i Lätt B en meter.

Annars var det framförallt Gävle Ponnyklubb som tog hem placeringar:

För att stanna kvar vid den regionala eftermiddagen så vann Tilde Jansson med sin B-ponny Coppenagh Cappuccino Lätt B 80 cm. De vann närmast över Wilma Hector med sin My Quick Silver med 83 hundradels sekunder i andrafasen A:0. Fyra dubbelnollor varav tre fick pris.

Tilde och Cappuccino kom därefter tvåa i Lätt A 90 cm på 0 fel och 28,18 sekunder i omhoppningen. Hebys Filippa Franzetti/Morrigan Brigantia RP 1213 H vann på 24,37. Sju felfria till omhoppning, tre fick pris.

Ronja Frans med sin Frosty Rebel och Jacqueline Larsson med sin Fantazie svarade för en GPK-dubbel i Lätt A kategori C 100 cm. Sex felfria till den förhöjda omhoppningen varav hälften skulle få pris. Just dessa var nollorna. Ronja red på 26,83 och vann, Jacqueline på 28,81 och kom tvåa.

Signe Lauritzsen från Forsbacka kom med sin Molly Bee från Kybacka och hade bytt från Gävle FRK till Högbo Ridklubb. De var liksom Julia Asp/Sunhill Star från Falu RS felfria och det blev prispallens översta eller näst översta placering som inbördes skulle avgöras i omhoppningen. Båda fick 4 fel! Och de red tydligen nästan i samma hovspår, för båda red i mål efter 34 sekunder. Eltidtagningen särade dock på dem, till och med redan på den minsta möjliga tiondelen, men även genom åtta hundradelar. Till dalaekipagets favör, men även Signe borde vara glad och nöjd.

Högbo RK:s skolponny Benny tog placering i Lätt B kategori D en meter med sin skötare Ida Woxlin. De var ett av fyra dubbelt felfria ekipage av 17 möjliga och fick galoppera i mitten i ärevarvet med en gul i tränset.

• Lokaltävlingen Lätt C:

Nu till den lokala förmiddagen:

Där Ida och Benny i Lätt C 90 cm fick vara med i ärevarvet även där, då med en grön i tränset. GPK-aren Wilma Hector red här sin Sam till andraplatsen, efter Borlänge RS:s Elsa Berggren/Walfwestas Amie. Hemmatjejen Magda Johannesson var glad för sjätteplaceringen och att få rida i ärevarvet på sin Tzatziki. Alla de åtta placerade plus två presterade dubbelnollor.

• Mera GPK:

Ella Stolpe red sin B-ponny Sputnik till andraplaceringen i Lätt C 70 cm och det tredje priset tog Thelma Bergström, som med sin Stings Pretta Puzzel har bytt från Gävle FRK till Gestrike Sportryttare. Svärdsjöseger blev det genom Stina Löfgren/Silka. Fyra dubbelnollor, tre placerades.

GPK:s Ida Jansson red sin okända rödskimmel Oh my sweet little Shiela till fjärdeplaceringen i kategori C 80 cm på 0+0 fel. Jump Clubs Molly Köling/Hembys Kronos vann.

Övriga vinnare:

Nanstas Malva Pettersson/Pideli Pi och Jump Clubs Michaela Dannenberg/Star Runner vann också Lätt B, kategori C 90 cm.

Det enda kategori C-ekipaget, Jump Clubs Amanda Engeros/Play Flex, vann Lätt C Två faser A:0/A:0 80 cm över alla i kategori D 90 cm.

Mer läsning

Annons