Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna och Knaster till A-final i Vikbolandet

Hoforsjunioren Anna Hansen hade sina hittills största framgångar med sin häst Knaster vid helgens 3-dagars regionala dressyrtävlingarna i östergötländska Vikbolandet.

Annons

Ponnyerna tävlade fredag - lördag och hästarna lördag-söndag parallellt utomhus.

För hästarna tävlade alla de 40 ekipagen i lördagens Lätt A:4 och A:5 med sammanlagda resultat. På söndagen gick finalerna, dit hälften gick vidare till A- och hälften till B-finalen.

Anna och Knaster fick 62 procent i Lätt A:4 på träns och blev oplacerade, samt 61 procent i Lätt A:5 på kandar och blev åttondeplacerade.

– Spänningen var olidlig!

Konstaterade familjen Hansen-Sundvik vid väntan på telefonbeskedet klockan 21.50 om till vilken av finalerna som Anna och Knaster hade kvalificerat sig.

De 123 procenten innebar att de hade gått till A-finalen! Domarna var eniga om att Hofors ridsällskaps Anna Hansen/Knaster var ett flott ekipage. Där gick det lite sådär och de hamnade på förstaplatsen utanför placering.

Anna och Knaster tog sin första placering i Håbo den 13-14 juni, då de blev fyra i Lätt A:6.

I morgon och på fredag rider Anna Knaster för danske tränaren Henrik Johansen i Järvsö. Annars tränar de för Margareta Osmund Magnusson och Anna Malmberg.

Nästa tävling blir i Gagnef.

Mer läsning

Annons