Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

B-finaler på SM i dag, i morgon är den stora dagen

Tomt på folk på ponny-SM, men den stora dagen är trots allt i morgon.
– I morgon hoppas vi på mycket publik, det blir högre stämning då och mycket roligare, säger pressansvarig under ponny-SM Rosalie Sjöberg.

Annons

Ponny-SM är i full gång ute på Ponnyklubben i Skogmur och i dag rids B-finalerna där alla som inte tog sig till A-final rider sina program. Tävlingarna är i full gång och allting rullar på, det enda som drar ner stämningen en aning är vädret som gör att det inte är lika mycket publik på plats som man kunde ha hoppats.

– Det är ju lite tråkigt förstås, säger Rosalie Sjöberg.

I morgon är det i alla fall dagen D. A-finalerna ska ridas och de börjar redan vid åtta på morgonen och kommer att hålla på enda till klockan fyra.

– Det är extra roligt för D-ponnyfinalerna rider kür. Det inte så ofta och det är väldigt speciellt att titta på, säger Rosalie.

Kür är ett program där ryttaren komponerar ett eget program och väljer egna rörelser till egenvald musik. Vilket ofta blir väldigt elegant och känsloladdat inslag som är häftigt att se.

Tre ridbanor har varit i gång från början, på lördagen har man gått ner på två banor och inför den stora finalen i morgon kommer det att vara en enda bana öppen.

– Det blir mer inramat på det viset och alla kommer att kolla på den som rider, alla domarna och hela publiken. Det kommer att bli hög stämning och ett fint avslut, säger Rosalie.

Efter klockan fyra i morgon kommer det att bli prisutdelning och avslutningsceremoni.

Mer läsning

Annons