Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Bättre själv än i grupp”

– Det är skillnad på att rida dressyr själv mot att rida i grupp. Det var lärorikt när han kollade bara på mig. Han såg alla felen och gav mig en massa tips. Jag har mycket att träna på.

Annons

Det säger 15-åriga Disa Stattin i Gävle ryttarsällskap efter sitt första ridpass hemma i ridhuset för Fredrik Böhling i helgen.

Hon var med på träningen för allra första gången. Hon red sin egen häst Serganto, som hon har ägt i snart ett år. Den nu 11 år gamle skimmelvalacken ”Stickan” är importerad från Spanien, men familjen Stattin köpte honom från Falun. Han står uppstallad hos familjen Höglund i S Åbyggeby. ”Stickan” har tävlat men inte Disa.

– Jag har inte tagit Grönt kort än, men ska och därefter börja tävla. Då börjar vi i Lätt C dressyr.Fram tills förra vintern red Disa i stor grupp på vanlig ridlektion på GRS en gång i veckan, mestadels för Caroline Brodin.

– Sedan dess har jag ridit i en dressyrspecial för Birgitta ”Gitta” Sjöberg. Men nu när hon är sjuk rider vi för Janet Landebäck.

Med ”Stickan” följde en sadel, men den var för stor så Disa lämnade tillbaka den.

– Jag har ridit barbacka, men senare har jag fått låna en sadel av Sandra Höglund. Jag har väntat i två veckor på en hoppsadel som jag har måttbeställt från England, jag fick den igår lagom till den här träningen.

En hoppsadel?

– Ja, jag tänker tävla hoppning också.

Mer läsning

Annons