Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengts ridsportslista

Annons

Frida Andersén

fälttävlansryttaren från Hofors som i helgen tog ett steg närmare en OS-start i Rio nästa år.

Med sin häst Herta var hon ett av fem svenska ekipage som klarade den individuella OS-kvalgränsen vid en tävling i polska Sopot.

Det innebär dock inte att OS-biljetten är säkrad för Frida. Omkring ett dussin svenska ekipage har nämligen klarat OS-kvalet och det är ännu oklart vilka av dem som får en plats i det svenska fälttävlanslaget till Rio, meddelar Ridsportförbundet.

Gestrike SR & Gävle FRK

som i helgen anordnade hoppkurser: Gestrike Sportryttare för Anna Emanuelsson och Gävle Fältrittklubb för Pontus Westergren.

Nora, Karin och Anna

som var de godkända ryttarna som kom på förstaplatsen utanför prispallen i Gävle Fältrittklubbs dressyrtävling. Nora Ketola, Hofors RS, på sin Rozzini, Karin Johansson Hjern, Högbo RK, på sin egen uppfödning Citat och hemmatjejen Anna Ekberg på sin Caddy. Bra kämpat tjejer!

Gävle Ryttarsällskap

som arrangerar Bilmetro Horse Show, 3-dagarsmeeting i hoppning, det här veckoslutet. Närmare 800 starter är föranmälda till de tolv klasserna.

Högbo Ridklubb

som arrangerar 3-dagars nationella/regionala dressyrtävlingar för ponnyer det här veckoslutet.

Nästan på listan:

Ridhus på Romme

Protester och byråkrati har hindrat byggstart för Borlänges nya ridhus på Romme Travbana, ett av landets största, som en privat finansiär vill uppföra, uppger SVT. Snart kan spaden sättas i marken, men det beskedet tas med ro av Borlänge Ridklubb, som är en av dem som väntat länge på det nya ridhuset.

Mer läsning

Annons