Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cajsa Holmgren/Tartuffe vann Ridskolemästerskap

Gävle ryttarsällskaps Cajsa Holmgren/Tartuffe vann Gävleborgs distriktsfinal i Agria Ridskolemästerskap och deltar i helgen i riksfinalen på Strömsholm.

Annons

Men först var det Ockelbo ryttarförenings Jeanette Lindström/Non Diki som korades till vinnare i Söderhamn! Dock diskvalificerades ekipaget efteråt!

Anledningen var att det visade sig att 19-åriga Jeanette var överkvalificerad, trots att detta var hennes första riktiga tävling någonsin utöver små klubbtävlingar hemma i Ockelbo.

Vilka som får vara med? Jo, alla som rider regelbundet på ridskola, i ordinarie verksamhet på skolhäst/skolponny. Man får inte fungera som ridinstruktör eller ha påbörjat någon form av ridlärarutbildning.

Jeanette är lektionsryttare i Ockelbo RF. Men hon är instruktör för vissa grupper och har genomgått distriktets 3-veckors ridledarutbildning.

Men när hon åkte hem från Söderhamn med den blågula rosetten i Non Dikis träns var hon den officiella vinnaren. Att hon blivit diskvalificerad först i slutet på den efterföljande veckan av distriktskansliet, efter att Svenska ridsportförbundet hade behandlat en inkommen protest.

Därmed blev det i stället den officiella tvåan som vann - Gävle ryttarsällskaps Cajsa Holmgren på klubbens lektionshäst Tartuffe.

I helgen representerar 15-åriga Cajsa Gävleborg i riksfinalen på Strömsholm.

Där tilldelas ryttarna en skolhäst från Ridskolan Strömsholm.

Mer läsning

Annons