Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cia och Dai Dai S vann årets premiärhoppning

/

Gävle Fältrittklubbs 20-åriga Cia Langebro vann med sin 14-åriga häst Dai Dai S i lördagens hoppning på Storvik Ovansjö RK.

Annons

Grattis Cia! Trodde du att ni skulle vinna direkt på årets första tävling?

– Tack! Nej jag var så glad över att hon hoppade alla hinder även i andrafasen. Senaste tävlingen, i november förra året i Heby, rev hon en bom i Fas 2 och det var helt mitt fel. Så det här var så roligt!

Cia Langebro kommer från Åland och bor i Gävle när hon pluggar på Högskolan, Hälsopedagog-linjens andra årskurs av tre.

Det här var Cias andra seger med ”Nala”, det tyska Brandenburger-halvblodet Dai Dai (fux, 160 cm, efter) sedan hon blev Cias för 5,5 år, då hon köptes i Rimbo. Den första tog de i 1.05 för två år sedan. I fem år har de åkt i Sverige och tävlat. De har tagit varierande placeringar i 1.00 - 1.10. Cia kallar Dai Dai S för Nala.

Hur är Nala som hopphäst?

– Hon är en märr med mycket humör. Händer det något på tävlingen kan det vara kört. Som inför 1.10 blev det trångt på framhoppningen så hon blev störd. Då kände jag direkt att hon inte hade framåtbjudning när vi kom in på banan. Det gick till fjärde hindret sedan var det stopp, i sådana fall låser det sig för henne, så när jag styrde mot trean innan vi gick ut så hoppade hon igen.

Cia tränar hoppning hemma på ”Fältis” på torsdagar, varannan för Cecilia Hansson och varannan för Niklas Ålund.

Det är mest hoppning som gäller, men Cia tränar och tävlar Dai Dai även i dressyr.

Hur är Nala som dressyrhäst?

– Hon är fin i dressyr. Vi tävlar upp till och med Lätt A där det händer mycket saker hela tiden i programmet för hennes skull. Vi blir motiverade till att träna och tävla dressyr mellan hoppningarna. Vi har ingen tränare här i Sverige, vi har tränat för samma tränare på Åland i åtta år.

Hur det gick för Cias och Nalas 25 konkurrenter i 1.00 på lördagen?

Gävle FRK-ekipaget vann på 27,9 sekunder. Jo, närmast slagen blev Gävle Ryttarsällskaps Pernilla Berger (efter mammaledigheten) med sin Little Belle med två tiondelar. Och Gestrike Sportryttares Christina Persson/Starting New kom trea på 29,4, den minsta möjliga tiondelen före Högbo Ridklubbs Michelle Karlsson/Iannissimo. Gestrike SR:s Johanna Brodin Kastman/Chill Out femma på 30 blanka sekunder, före innan Gävle Ponnyklubbs Malin Piltz/Pralino tog den femte och sista prisplatsen.

Gestrike Sportryttares Karin Danielsson vann huvudklassen 1.10 med sin 7-årige valack Castello (brun, holsteiner, efter Cebello).

Tänka sig att av de 17 startande ekipagen bestod prispallens fem av idel gästrikar: Tvåa Hofors Ridsällskaps Moa Grönkvist/Emea, trea Johanna Brodin Kastman/Antiloop, fyra Gävle RS:s Erika Ågren/Discovery och femma hemmaklubbens nya hoppinstruktör Lisa Henriksson på sin Con Amore.

Gävle Fältrittklubbs Cia Langebro/Dai Dai S vann över 25 konkurrenter i 1.00-hoppningen i Kungsgården.

FOTO: PRIVAT

Mer läsning

Annons