Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cissi hoppar in som lärare

Cecilia ”Cissi” Hansson vikarierar för Sara Olofsson som lärare för hästinriktningen på Gävle Praktiska gymnasium vid Gävle fältrittklubb.

Annons

Det är under januari och februari som Sara Olofsson går utbildningen Svensk ridlärare Level 1 på Ridskolan Strömsholm. Under tiden är hoppryttaren och C-tränaren Cissi Hansson vikarie.

För Gävle Praktiska gymnasium årskurs3 är det hårdkörning den här terminen inför studenten i juni i största allmänhet, men först i synnerhet inför hästskötarexamen redan i mars.

– Därför passar det så bra att ha Cissi nu, som är allround och kan allt om hästen, säger Isabelle Dahlqvist, en av klassens sex elever.

Att just Cissi Hansson fick vikariatet beror bland annat på att hon håller Specialidrotten i ridning på Tierps ryttarklubb.

Hon har varannan vecka växelvis med Ulf Lind.

– Det blir köriga månader inför studenten, konstaterar Cissi.

Eleverna ska även hinna med praktik.

Evelyn Forsman och Isabelle Dahlqvist ska praktisera hos välrenommerade Birgitta Kjellin i mars. Samma månad som klassresan till Island.

De sex eleverna har olika hästinriktning: Kelly Lingvall allround, Josefin Jonsson dressyr, Isabelle Dahlqvist hoppning, Evelyn Forsman Islands- och skolridning, Anna Tjernström Islandsridning och Sandra Stafrin western.

Mer läsning

Annons