Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cissi och Navidad meetingvinnare

Gävle ryttarsällskaps Cecilia ”Cissi” Hansson blev meetingvinnare med sin Navidad i Gagnefs traditionella 3-dagars regionala/nationella hopptävlingar. Trots att hon valde att delta enbart i söndagens nationella.

Annons

Grattis, kommentar Cissi?

– Tack! Jag funderade först på att inte åka, för det var så regnigt och jag inte ville riskera skador om underlaget inte skulle hålla. Efter att ha ringt och undersökt via andra ryttare och sett en positiv väderleksrapport, valde jag att åka ändå, vilket jag förstås är väldigt glad över nu efteråt.

Söndag:

Så här gick det för Cissi Hansson, tävlande för Gävle ryttarsällskap, med Navidad och Bagheera Montana:

1.30 bedömning A:0: Navidad vann över 29 startande. Närmast slagen Anita Sande, en annan populär tränare i Gästrikland, tävlande för Västerås, med Ricardo. I samma klass var Älvkarlebys Christine Andersson femma med egna uppfödningen Corrazone och Cissi sexa med sin blivande stjärna Bagheera Montana. Samtliga felfria.

1.40 bed. A:1a Winning round: Meetingets huvudklass bestod av 17 startande. Cissi kom tvåa med Navidad efter att ha varit dubbelt felfria. Cissi och ”David” var ett av sex felfria ekipage i grunden som fick göra upp om de fem placeringarna i en förhöjd omhoppning. Som fjärde ekipage ut i omhoppningen gjorde de allt för att slå Michelle Lennings/Cyratez, Salaorten, med den ledande tiden 41,26. Men tyvärr räckte det inte hela vägen, då klockan inte stannade förrän efter 41,35 sekunder.

– Jag såg Michelles runda som var mycket snabb. Tyvärr så hade vi inte hundradelarna på våran sida (nio). Jag är ändå jättenöjd och glad över vårat andrapris.

I och med segern och andraplaceringen blev Cissi och ”David” meetingets bästa ekipage. De belönades med två vinnartäcken, schabrak, grillbestick, två fotografier från ritterna, 7000 kronor i premier, plaketter och rosetter.

• Vad är din plan framöver?

– Kommande helg är det nationella midsommarhoppningar på Rommetravet, jag åker dit en dag. Sedan ser jag fram emot Brunflos nationella meeting 22-24 juli, de hade jättetrevliga tävlingar förra året.

Fler gästrikar tog också placering på söndagen: Anna Gunnarsson/Svante Cruz, Högbo, var ett av sju felfria vinnarekipage i 1.20 avd. B. I klassens avd. A i två faser A:0/A:0 kom Evelina Melin/Amontillado, Gävle RS, fyra och Johanna Öberg/Spirello, Högbo, sjua, på 0+0 fel.

Fredag:

Gävle ryttarsällskap, GRS, toppade regionala fredagens 1.20 bed. A:0. Margareta Eriksson-Bech/Tequila Sunrise vann och Malin Lindberg/Renaldo kom tvåa, med en halv sekunds marginal, samt över 45 konkurrenter.

Innan dess, i 1.10 avd. B, var Margareta med Springsteen ett av elva felfria vinnarekipage, Tierpsekipaget Louise Gellerstedt/Consensos, Högbo RK, var ett annat.

”Kin” Andersson blev femma med Corrazone i dagens avslutande 1.30 på noll fel i båda faserna A:0+A:0.

Tierpsekipaget Helena Tunon/Glitzy, Aros RS, vann den 32 ekipage stora klassen.

Lördag:

GRS toppade även nationella lördagens 1.20 i två faser med A:0-bedömning i båda. Här tog Malin revansch med Renaldo och blev oslagbar av alla de andra 54 som startade, varav 23 dubbelnollade. Närmast snuvad på segern blev Maya Nordlund med sin Abbey Girl med dryga tre sekunder.

Två gästrikar utmärkte sig även i dagens inledande 1.10 bed. A med stil: Gävle PK:s Rebecca Norman blev med sin Cambello QT den stilfullaste, 55,5 poäng, av de 27 felfria. GRS:s Lovisa Bartholf blev med sin lilla Red Rose den tredje stiligaste på fem tiondels poäng mindre och hemmaekipaget Lola Skager/Cornelia hoppade hem segern på fem tiondelar mer än Rebecca.

Mer läsning

Annons