Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalahästen Apertif blev dubbelsegrare

Dalahästen Apertif blev Högbo-hoppningarnas dubbelsegrare. På lördagen i synnerhet och i helgen i allmänhet. Med Louise Svantes tävlande för Rommeheds Stallklubb i sadeln.

Annons

Först i 100 över 33 övriga ekipage, varav fyra av de nio placerade var just dalkullor. Bästa ekipage från Norduppland blev Älvkarlebys Lisa Hagström/Adonis 290, som galopperade sist av de sex i ärevarvet. Hemmahoppet Malin Hedlund red sin Leon af Tortuna till sjundeplaceringen och Gestrike SR:s Rebecca Hägg/El Guappo tog hem den nionde och sista placeringen av just de lika många dubbelnollorna.

Sedan i 110, också Två faser A:0/A:0, som faktiskt var bedömningen som gällde för meetinget, utöver de båda inledande A/Clear round. Här var det ett ekipage mindre som kom till start, men Louise och Apertif visade återigen ”var skåpet skulle stå”. Hack i has bakom i ärevarvet kom dock Gävle Ponnyklubbs Anna Hillgren/Norma Jean. Cissi Hansson och Mr Muscle, Johanna Andersson och Trinity samt årsnya HRK-aren Frida Rosén med Per Yttermyrs nya häst Harry L stod för hemmaplaceringarna.

Clear Round gånger två inledde årspremiären på lördagsförmiddagen.

Av de 29 startande i 80 cm fick 24 rosett för en felfri runda, varav fyra hemmaekipage; ungdomsryttarna Helen Heldefalk och Hanna Larsson på Duchesse och Fanta Gyro, samt Rebecka Lillberg/Pineque och Cecilia Hansson/Yankee Doodle Dandy.

Av de 50 startande i 90 cm tilldelades 31 rosett för en felfri runda, varav 13 från Norduppland/Gästrikland, varav tre var hemmaekipagen Hanna Larsson/Fanta Gyro (dubbel), Frida Hellbom/Fire Dragonfly och Cissi Hansson/Yankee Doodle Dandy.

Mer läsning

Annons