Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emelie, Johanna, Pim och Anna ska försvara Gästriklands färger

Arrangören Högbo ridklubb har tre ryttare med i Ponny-SM och Gävle ponnyklubb har en. Emelie Engström, Pim Karlström, Johanna Frunck och Anna Hillgren är gästrikarnas namn.

Annons

• Emelie Engström – fyllde 13 i måndags och är därmed inne på sin sista kategori B-år med saluponnyn Cazzandra, som hon lånar av Moa Finell, Älvkarleby.

Det här blir SM-debut för Emelie.

Hon fick börja rida Cazzandra i år så kvalen klarade de snabbt, dels hemma i Påskhoppet och i Sundsvall helgen därpå.

– Vi tar det som en lärdom. Varenda Medelsvår de har startat i har de fått placering. Det har också gått väldigt bra på träningarna, berättar först mamma Kerstin.

När även Emelie kommer hem frågar vi:

– Jag vet inte, men jag ska ha kul, Cazzandra är en rolig häst att rida på, jag hoppas på en finalplats.

• Pim Karlström – är 14 år och bor i Grödinge utanför Södertälje. Hon tävlar sin C-ponny Toms Ticina och började året med att byta från Södertälje RK till att tävla för Högbo RK särskilt för elitserien.

– Vi träffade HRK-are ute på tävlingar och på nationella i Timrå värvade de mig för de behövde mig i laget.

Även för Pim är det SM-debut.

– Det blir spännande, säger pappa Peter.

Kvalen gjorde de i år i Medelsvår A i Sundsvall och Mora samt Medelsvår B i Ljungby.

– Jag kommer säkert att vara jättenervös. Jag siktar in mig på felfritt i kvalen och att gå till finalen. Jag har ju samma chans som alla de andra. Men kanske inte att just vinna…??

• Johanna Frunck – är inne på sitt 18:e och sista ponnyår med sin nu KEC Archdeacon Clover i kategori D. Johanna bor i Söderhamn men värvades till Högbo RK i fjol till elitserien. Hon har varit med i SM varje år sedan 2005. Först med sin C-ponny Bambi i Dagstorp.

– Där gick det bra, vi gick till A-final där vi blev 12:e-placerade.

Året därpå i Vetlanda med en ponny i vardera kategorin.

– Där gick det inte så bra. På framhoppningen till första kvalet ramlade jag av och slog ansiktet i en bom, så jag fick åka till sjukhuset och få kinden tejpad, dessutom såg jag ingenting så jag kunde inte tävla något.

I fjol gick SM i Täby och då hade Johanna enbart Clover med.

– Vi var felfria till näst sista hindret, den 3-kombination med vatten in som inte så många hade klarat, jag fokuserade så mycket på den att jag glömde bort var sista hindret stod.

– Jag hoppas vi går till finalen förstås, när det är hemma också, det har länge varit mitt mål för mitt sista ponnyår.

• Anna Hillgren – är 16 år och tävlar sin C-ponny Lucky Guess för Gävle ponnyklubb. De är nu med i SM för andra gången, den första var 2006.

– Det var i Hamre. Då nollade vi i välkomstklassen och i kval 1, men jag ramlade av i kval 2 så vi gick inte till finalen. Förra året kunde vi inte vara med för Lucky var skadad.

– Jag ska försöka vara nolla i båda kvalen och göra så gott jag kan i finalen. Jag hoppas på det i alla fall, jag gör allt jag kan.

Mer läsning

Annons