Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emily till Ponny-SM

– Jag har på nationella hopptävlingar i Edsbro i helgen kvalat min C-ponny Micis Diana till Ponny-SM som går på Grevagården i Skövde andra helgen i augusti, berättar Emily Engström, åter hemkommen till Bäck, Valbo.

Annons

Det var i mitt tredje försök i Medelsvår A 1,20 som Emily lyckades med en felfri grundomgång. Tidigare har hon haft 16 fel i Heby och därefter åtta fel i Timrå helgen efter midsommar.

– Jag har känt att det varit nära och nu fick jag sätta nollan och det känns riktigt bra. Vi var två felfria i grundomgången, jag och Josefin Enarsson från Roslagen.

Som inledde med en väldigt snabb och felfri förhöjd omhoppning i 1,30 och satte press på Emily, som tänkte att hon inte hade något att förlora när hon redan hade kvalat till SM så Emily försökte matcha Josefins tid. Det gick väldigt bra till sista hindret då Emily kom lite för snävt och fick därmed ett stopp.

– Dagen började även bra med en fin runda i Medelsvår B 1,10 men vi rev tyvärr allra sista hindret och hamnade just utanför placering.

Emily tävlar för nybildade föreningen Gestrike sportryttare.

– Klubbkompisen Ida Oskarsson kom fyra i lördagens Lätt A 1.00 m med sin C-ponny Indus Dreams. Det var vår nya klubbs första placering. Det gick även bra för Gävlekompisen Fanny Ericsson, Gävle fältrittklubb, som vann Medelsvår B 1.00 m med sin B-ponny Beats Me.

Mer läsning

Annons