Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filippa och Amanda vann Gagnefshopp

Älvkarlebys Filippa Granting och Tierps Amanda Humell hade de allra största framgångarna av gästrikarna och nordupplänningarna i Gagnefs 3-dagars nationella hästhoppningar. Traditionsenligt anordnade Gagnefs ridklubb årets höjdpunkt helgen före midsommar på sin anläggning på industriområdet i Mockfjärd.

Annons

15-åriga Filippa Granting vann lördagens 1.20-hoppning med sin förstahäst Cannelloni. Av de 47 ekipagen var Älvkarlebyduon snabbast i andra fasen.

Gävle ryttarsällskaps Martina Fagerborg blev åtta med sin Capriola 012 och Sabine Persson 12:e och sista pristagare med sin Mora, också på 0+0 fel.

I nästa klass samma dag, 1.30, blev Filippa och Cannelloni femma i 1.30, också på noll fel i båda faserna. Borlängeseger blev det här genom Jessica Simm/Maxi 1, Jump Club, över ytterligare 41 konkurrenter.

I meetingets huvudklass, söndagens avslutande 1.40 meter bedömning A:1a Winning round, försökte Filippa kvala till årets Junior-SM utomhus i Vellinge i augusti, dit det krävs en placering eller en felfri grundomgång i denna svårighetsgrad.

Filippa berättar:

– Vi rev översta bommen på tvåan och gick i mål på fyra fel. Sju ekipage skulle hoppa om, jag var hittills en av dessa. Men så kom näst sista ryttaren och fick bättre resultat och petade ut mig på förstaplatsen utanför placering. Jag blev så irriterad! Men det är inte kört än, Sundsvall nästa nu i helgen. Man kan SM-kvala ända till och med helgen innan. Annars får det bli Inomhus-SM i Enköping i oktober.

Tierps Helena Tunon/Glitzy blev fyra på 4+4 fel. Eva Seppänen/Aurora vann den 27 ekipage stora klassen som en av två dubbelnollor.

Filippa hade även nya Smily 005 med och tävlade i 1.20. I lördagens blev det ett ner i första fasen och i söndagens felfritt på hinder men ett tidsfel, så de fick inte hoppa andrafasen.

Amanda Humell vann söndagens inledande 1.20 med Alpen Tripp, närmast över klubbkompisen Helena Tunon med Galej. Gävle RS:s Kine Hall nia med sin Henke L, Martina/Capriola 11:e och sista placering, men hade vunnit på den kortaste Fas 2-tiden om inte rivningen kommit. Om inte om fanns…

Redan på fredagen började Amanda plocka hem pris. I tävlingarnas inledande 1.10 red hon Alpen Tripp till andraplaceringen slagen av Enköpings Camilla Cederborg Löwl/Silver-Night med 13 hundradels Fas 2-sekunder. Gävle PK:s Malin Sima blev femma med sin Monte Rey.

Amanda och Alpen Tripp lade beslag på 10:e-priset i den efterföljande 1.20 på fyra fel för ett riv i andra fasen. Klubbkompisen Catarina Hadin på Li-Li och Sabine Persson på Armanjack presterade en dubbelnolla, där meetingets dubbelsegrare Aros Amanda Hillbom/Casiz var snabbast.

Den andra segern tog ekipaget i näst sista klassen, 1.30 bed. A:0. Gävle ryttarsällskaps Cissi Hansson red sin Navidad 2,25 sekunder långsammare och blev tvåa.

Mer läsning

Annons