Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från föl till S:t George – populärt tema

Intresset var stort när Kungsgårdens ryttarklubb arrangerade träningar och clinic i dressyrens ädla konst för Elisabet Lundholm.

Annons

Under torsdagen och fredagen gästades distriktet av tidigare förbundskaptenen i dressyr, Elisabet Lundholm.

Det var i regi av Kungsgårdens ryttarklubb som tolv ekipage hade chansen att trimmas vid Eva Åhlanders anläggning i Sandviken.

Elva storhästar och en ponny. Bland dessa Nina Olsson som med sin Lupe Lamora åkte till Håbo ridklubb efter träningarna för att göra första starten i S:t George. Det blev en andraplacering på 66 procent.

På torsdagskvällen samlades man sedan från när och fjärran för att titta på den clinic som arrangören höll på Gävle fältrittklubb med temat ”Från föl till S:t George”.

– Det är viktigt att man ser till stoets egenskaper när man vill avla och här ser man tydligt hur fölet ärvt mammas lugn och trygghet i sig själv, sa Elisabet medans Camilla Ljung visade sitt föl fött i maj, efter Don Primero.

Därefter visade Madeleine Hansson och Carolina Jonsson sina eget uppfödda 3-åringar Rutichia, efter Topach respektive Two Step, efter Ociano, vilka nyligen utsetts till dressyrtalanger och försetts med diplom under treårstestet i Högbo.

– Man bör alltid rida en unghäst framåt och börja träna på övergångarna, för det är något man får göra hela livet. Det är viktigt för att upprätthålla kommunikationen.

Sigrid Bergåkra-Berglund var på plats med tre hästar i varierande åldrar och utbildningsnivåer. Bland dessa Contino, efter Comeback II, som hon tillsammans med Sara Henrietta Bergström Källström på Ginatricot Garcia, efter Bernstein, visade samlade gångarter, seriebyten och piruetter med. Elisabet berättade om vikten av hästens balans och ryttarens samverkan mellan hjälperna för att nå den här nivån av utbildning.

– Det här har varit jättekul att arrangera. Intresset har varit stort och många har inspirerats efter dessa dagar, säger Kungsgårdens ryttarklubbs ordförande Madde Hansson

Elisabet kommer tillbaka redan till hösten och följer upp träningarna.

Mer läsning

Annons