Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida Andersén om OS-biljetten: "Det känns jättehärligt att det blev som man hoppades"

På lördagskvällen kom beskedet – Hoforsbördiga Frida Andersén är med för att tävla OS i fälttävlan i Rio.
–Ja äntligen är dagen här som man väntat så länge på, säger Andersén.

Annons

Sporten har tidigare skrivit om Fridas OS-satsning och nu har hon äntligen fått sin plats i truppen. Det är många som har slagits om platserna men innerst inne kände hon på sig att hon skulle komma med i truppen.

– Ja, man hoppas och tror ju på det. Det är ju något man har jobbat hårt för och längtat till att dagen skulle komma, säger hon.

I början av augusti börjar OS-äventyret öfr Hoforstjejen Frida Andersén.

Frida började med fälttävlan redan som nioåring och i och med framgångarna har drömmarna kommit. Frida beskriver sig själv som en vinnarskalle.

– Jag har egentligen inte haft så stora mål och det kanske är därför det gått så bra. Men med framgångar kommer ju en vilja om att fortsätta vinna, säger hon.

Tidigare var hoppningen det moment av tävlingen som oroade henne mest men under våren är det den hon lagt mest krut på för att hitta en bättre känsla för henne och Herta.

– Hoppningen känns jättebra, jag har en bra känsla inför tävlingen. För mig är lagprestationen viktigast sen får man ta det vidare därfirån om vi går vidare.

LÄS MER OM FRIDA

Just nu förbereder sig Frida inför OS med en intensiv träningsvecka i Skåne tillsammans med truppkollegan Sara Algotsson för att sedan varva ner och ta det lugnt inför OS-äventyret som kommer att gå mellan första veckorna i augusti.

– Jag känner mig väldigt taggad inför allt, det ska bli jättekul, säger Andersén.

Tillsammans med hästen Herta hoppas hon såklart på medalj i OS i fälttävlan där de tre momenten hoppning, dressyr och terräng ingår.

– Herta känns jättefin, hon har gått bra nu och ska sen få ta det lite lugnt inför den långa resan, jag hoppas att det går bra!

Mer läsning

Annons