Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida och Eva distriktsmästare i dressyr

Frida Andersson, 17, vann Gävleborgs distriktsmästerskap i dressyr för juniorer/young riders med sin nye Polar Blitz. Eva Åhlander tog DM-tecknet för seniorer med sin Gentleman.

Annons

Dressyr-DM gick traditionsenligt vid Gävle ryttarsällskap.

Det var tränaren och eleven som blev distriktsmästare. Frida Andersson är Eva Åhlanders elev och har så varit i alla år.

Junior/young riders-DM gick i Lätt A:4. Högbo ridklubbs Frida Andersson startade sist med Polar Blitz och fick den högsta procenten, 71,95, av de 14 ekipagen i den öppna avdelningen, varav åtta juniorer/young riders tävlade i DM. Därmed tog de hand om DM-guldet. Hon har vunnit DM med sin ponny Cherrys Child Cherokee en gång förut. Med sin första stora häst Polar Blitz blev det DM-guld första tävlingsåret.

– Jag är jätteglad! Jag hade inte räknat med att ta guld, men hade naturligtvis hoppats på det och satsade för det. Det är kul att träningen har lönat sig.

I Fridas protokoll skrev domaren Johanna Åslund i sina slutord: Fin häst. Du visar den på ett kanonfint sätt. Lycka till i framtiden. Därmed vann Frida och Blitzen DM och även klassens öppna avdelning. Dessutom blev de tvåa i den sista och högsta klassen, Medelsvår B:3, på 65,83 procent. Det var här som Eva vann DM på 65,21 procent. Tierps Ulf Lind vann med Picnic på 67,29.

• Vad är ditt mål med Polar Blitz?

– Att försöka kvala mig till SM nästa år…

DM-silvret stannade kvar hemma på GRS genom Sara Sjöberg med faster Gittas Il Primero på 70,73 procent. Bronset gick till Bollnäs genom Emma Rosenqvist med Roman Whip på 68,54.

Senior-DM gick i Medelsvår B:3. Hemmaryttaren Eva Åhlander startade först med Gentleman av den sju ekipage stora öppna avdelningen, varav sex seniorer red om DM-guldet. Det vann Eva guldet på 65,21 procent.

• Grattis Eva, hur kändes dagens ritt?

– Det kändes bra men dock lite spänt, med några småmissar. I det stora hela kändes det bra.

Domaren Inger Sandahl summerade Evas ritt så här:

Spänstig och elastisk häst, som emellanåt blir lite spänd.

• Vad är ditt mål med Gentleman?

– Att komma ut och tävla mer och att han får vara frisk och hel.

De övriga DM-medaljerna för seniorerna gick till Storvik Ovansjö ridklubb; Cornelia Andersson red hem silvret på sin Magic Hope på 63,96 procent och ungdomsryttaren Anna Hansen tog bronset med sin Knaster på 61,46.

I den Lätt A:4 avdelning öppen som Frida Andersson/Polar Blitz vann på sina guldprocent 71,95, tog Fridas klubbkamrat Christina Elson med sin Gambler sin andra andraplacering, 71,46. Sara Sjöberg/Il Primero blev trea på sina silverprocent, 70,73 och Saras klubbkamrat Angelica Lundin tog fjärdeplaceringen med sin Van Gills på 69,02.

Christina och Gambler tog dagens första andraplacering i inledande Lätt B:2 på 71 procent, efter Strömsholms Maria Sjöö/Django, på 74,67. De återstående tre placeringarna gick till hemmaklubben genom i ordningen Marianne Stålnacke/Medina, 69, Sara/Primero, 68 och tvillingsyster Emma Sjöberg med klubbhästen Fissur på 67,67.

Mera GRS blev det genom Sara Wallström på Don Rocco, som med sina 62,79 procent blev trea. Segern och andraplaceringen gick åt Hälsingland: Anna Nordström Lööf, Jättendal, med Don Poseidon på 70 procent respektive Åsa Abrahamsson, Ljusdal, med River Dance på65,81.

BENGT CARLSSON

Mer läsning

Annons