Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida och My vann

Hemmatjejen Frida Andersén vann och blev fyra i 1.00-metersklassen i Hofors ridsällskaps fälttävlan på söndagen. Hemmatjejen My Henriksson vann 0.90 Stilfälttävlan.

Annons

Det var med lånehästen Strauss som Frida vann på 50,6 straffpoäng. Detta efter en överlägsen ledning i dressyren på låga 38,6, två nedslag i banhoppningen och felfritt i terrängen på hinder men med fyra tidsfel.

Högbos Anna Gunnarsson med sin Fireflea blev tvåa med sina 55 straffpoäng från dressyren.

Sofie Eriksson/Utopia blev trea på 56,9 och därefter kom Frida Andersén igen och hade My Henriksson hack i häl. De hade nämligen lånbytt hästar med varann.

Beanca fick 57,9 straffpoäng i dressyren, men det räckte ändock till fjärdeplaceringen då Frida red felfritt i både banhoppningen och terrängen utan tidsfel.

Herta erhöll 48,6 i dressyren, vilket My behöll över den felfria banhoppningen. Felfritt i terrängen på hinder men 11,6 för tiden gjorde att My blev femma. 25 ekipage startade i 1.00-klassen.

My red även 0.90 Stilfälttävlan på sin unga Bella och besegrade alla de 32 konkurrenterna. Närmast slagen blev klubbkompisen Sanna Engström med sin Bets.

I den nationella ponnydelen gick en enstjärnig och tvåstjärnig klass.

Sex ekipage startade i den förstnämnda CNCP, som vanns av Meja Hedrenius/King’s Dumbledore på 66,2 straffpoäng, som utan en olydnad i terrängen med tillhörande tidsfel hade varit dressyrens låga 44,2. Men segern var ändå ett faktum… Närmast över Elin Edvardsson/Cob Flight på 73,5.

Hemmaekipaget Josefin Kiuttu/Djupviks Gabriel Guld gick in som det första utanför de två placeringarna på 79,8 straffpoäng.

I den tvåstjärniga klassen blev det ingen prisutdelning eftersom inget av ekipagen fullföljde alla de tre momenten dressyr, banhoppning och terrängritt.

Hofors ridsällskap har arrangerat fälttävlan varje år sedan 1989 och firar i år 20-årsjubileum.

Mer läsning

Annons