Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra dagars hoppfest på hög nivå

Omgång 2 i Agria-allsvenskans elit norra gruppen avgörs på Gävle Ryttarsällskap, GRS, på den här veckans 4-dagars regionala/nationella Elite Grand Hotel Horse Festival i Gävle.
– Det blir fyra dagars hoppfest på hög nivå med ryttare och hästar från hela landet, berättar tävlingsledaren Caroline Brodin.

Annons

Förberedelserna inför Elite Grand Hotel Horse Festival den 9-12 april har pågått i Gävle Ryttarsällskap på Lerviks ridcenter de senaste månaderna.

110 mobila uppstallningsboxar har byggts för de gästande hästarna. Det har krävts stora insatser av klubbens medlemmar och anställda att få maskineriet kring de stora arrangemangen att fungera.

Startskottet för årets upplaga av de stora tävlingarna, de största i Gästrikland och Gävleborg, samt ett av de största i Mellansverige, går i morgon torsdag kl 11.30 med en 1.10-klass. Inledningsdagen är regional för att därefter övergå till nationella klasser.

På lördagen, i Klass 8, avgörs den norra gruppens andra omgång i Agria-allsvenskans elit norra grupp.

– Nu har GRS:s elitlag chans att plocka viktiga poäng för att säkra en semifinalplats på Strömsholm i nationaldagstävlingarna, konstaterar Leif Hall som har många viktiga funktioner i hemmatävlingarna. Förutom lagledare och banbyggare är han ridskolechef på GRS och deltar själv även som ryttare.

Cirka 800 starter är föranmälda till de 13 klasserna förutom lagklassen.

/Ingen byline/

Mer läsning

Annons